IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
Columns UI: Button / Menu / Scrollbar Colours!, How to change the colour of these things in Foobar running on Win 7?
tore
post Feb 16 2010, 14:34
Post #1





Group: Members
Posts: 41
Joined: 6-February 10
Member No.: 77932



Heya!

Sorry if this has been asked before. I did have a good search, but little came up!

I've been wanting to try and set up a dark foobar look, but I'm rather new to the program. I just gave it a shot to see how far I could get and I can get most of it in a dark colour, but buttons panel, menu panel and scrollbars are still grey. I can find no place to change this! My setup so far is CUI where at the base I have one panel stack splitter, then three vertical columns under that populated with various panels.

Check out : SCREENSHOT

Obviously the above is just a test and not an actual finished layout, but it shows the troubles I'm having! What can I do?
Go to the top of the page
+Quote Post
2E7AH
post Feb 16 2010, 15:12
Post #2





Group: Validating
Posts: 2424
Joined: 21-May 08
Member No.: 53675



you can use panel stack splitter, then set it bg to black you can achieve what you want with little more work:
- for buttons it's easy: add button toolbar on PSS as set bg
- for menu I'll suggest WSH panel mod, as you can add it on black PSS, but also text would be black so useless, but you can also make menu in PSS
- for NG scrollbars you should reduce PSS width to $sub(%_width%,18) or similar, so that you won't see them
- as for tabs, I guess you'll have some idea if you try above
Go to the top of the page
+Quote Post
tore
post Feb 16 2010, 17:18
Post #3





Group: Members
Posts: 41
Joined: 6-February 10
Member No.: 77932



Awesome! Thanks, I've tried this out and most of it works perfectly. smile.gif

As you probably suspected, I figured out how to replace tabs with custom button graphics and that works nicely.

However, I'm still having a little problem making the scrollbars disappear. I think I understand what your suggestion does - it subtracts 18 pixels from the overall width, but where do I put that in? Is this the place?

Go to the top of the page
+Quote Post
2E7AH
post Feb 16 2010, 17:41
Post #4





Group: Validating
Posts: 2424
Joined: 21-May 08
Member No.: 53675



for NG playlist, try this:
left: 0
Top: 0
width: $add(%_width%,18)
height: %_height%

but from you screenshot it seems you use ELPlaylist which has in it settings option for disabling scrollbars AFAIK
Go to the top of the page
+Quote Post
tore
post Feb 16 2010, 21:48
Post #5





Group: Members
Posts: 41
Joined: 6-February 10
Member No.: 77932



Thanks again, that solved a couple more mysteries smile.gif

Actually, I was mistaken about the buttons and the tab stack. It seems buttons won't be able to replace them the way I had hoped I could do it, so is there a way to change the tab stack colour as well? I have a feeling it should involve simply putting it in a PSS, but doing so seems to do little!
Go to the top of the page
+Quote Post
2E7AH
post Feb 16 2010, 22:02
Post #6





Group: Validating
Posts: 2424
Joined: 21-May 08
Member No.: 53675



you can use foo_uie_tabs component for tabs and hide them then assign to buttons
also you can do all that only with PSS, but this way is easier
Go to the top of the page
+Quote Post
tore
post Feb 17 2010, 12:18
Post #7





Group: Members
Posts: 41
Joined: 6-February 10
Member No.: 77932



QUOTE (2E7AH @ Feb 16 2010, 22:02) *
you can use foo_uie_tabs component for tabs and hide them then assign to buttons
also you can do all that only with PSS, but this way is easier


Thank you again, you've been amazingly helpful smile.gif

Everything has worked out and I've only one slight problem left. There's a big, grey bar at the bottom and I can't find out where I fiddle with it. It has a volume control in it and tells me how many items I've selected. It's not the status bar, but it's right above it. I'm thinking it's real easy and I'm just being an idiot. Anyways, what is this area called and where do you control it?

In this screenie, you can see the grey area I'm thinking of right at the bottom of my foobar.

This post has been edited by tore: Feb 17 2010, 12:20
Go to the top of the page
+Quote Post
2E7AH
post Feb 17 2010, 12:35
Post #8





Group: Validating
Posts: 2424
Joined: 21-May 08
Member No.: 53675



you've grayed PSS bg and put menu as it is - good idea, looks nice. now go to "menu > view" and untick "show status pane" (don't worry, many user reported the same problem wink.gif)
also:
- you can change the width of the bars on spectrum so they fit the panel
- codec icon doesn't seem good, maybe improperly resized/rotated?
Go to the top of the page
+Quote Post
tore
post Feb 17 2010, 13:21
Post #9





Group: Members
Posts: 41
Joined: 6-February 10
Member No.: 77932



QUOTE (2E7AH @ Feb 17 2010, 12:35) *
you've grayed PSS bg and put menu as it is - good idea, looks nice. now go to "menu > view" and untick "show status pane" (don't worry, many user reported the same problem wink.gif)
also:
- you can change the width of the bars on spectrum so they fit the panel
- codec icon doesn't seem good, maybe improperly resized/rotated?


Hah! Status pane, that's it smile.gif Thanks again!

Now I'm pretty much done except for little jobs like tidying up the icons you mentioned. There's just one more thing which is not crucial but that I'd like to look into. You helped me out with the tab stacks, but do you know of a similar way to customize the look of playlist tabs?

This post has been edited by tore: Feb 17 2010, 13:21
Go to the top of the page
+Quote Post
2E7AH
post Feb 17 2010, 13:25
Post #10





Group: Validating
Posts: 2424
Joined: 21-May 08
Member No.: 53675



no, without changing windows visual style
you might try using playlist switcher or playlist dropdown for switching between playlists instead playlist tabs, or just use library tree

This post has been edited by 2E7AH: Feb 17 2010, 13:33
Go to the top of the page
+Quote Post
Steli
post Feb 17 2010, 19:34
Post #11





Group: Members
Posts: 3
Joined: 17-February 10
Member No.: 78240



hi people wink.gif I have problem with the buttons. When i change him, the spot/space ( i don't know the right word) where they were becoming gray. I use only .fbc files. What in need to do ?

pics...

http://tinypic.com/view.php?pic=risqhy&s=6
http://tinypic.com/view.php?pic=2r73exx&s=6
http://tinypic.com/view.php?pic=33uqr82&s=6
Go to the top of the page
+Quote Post
2E7AH
post Feb 17 2010, 19:49
Post #12





Group: Validating
Posts: 2424
Joined: 21-May 08
Member No.: 53675



maybe you miss libpng and zlib libraries: http://yuo.be/columns.php

This post has been edited by 2E7AH: Feb 17 2010, 19:50
Go to the top of the page
+Quote Post
Steli
post Feb 17 2010, 19:54
Post #13





Group: Members
Posts: 3
Joined: 17-February 10
Member No.: 78240



QUOTE (2E7AH @ Feb 17 2010, 19:49) *
maybe you miss libpng and zlib libraries: http://yuo.be/columns.php


YES !!! Thanks man !!! God bless you !!
Go to the top of the page
+Quote Post
tore
post Feb 18 2010, 00:35
Post #14





Group: Members
Posts: 41
Joined: 6-February 10
Member No.: 77932



QUOTE (2E7AH @ Feb 17 2010, 13:25) *
no, without changing windows visual style
you might try using playlist switcher or playlist dropdown for switching between playlists instead playlist tabs, or just use library tree


I ended up tabbing a playlist viewer out of sight wink.gif

There's a lot of tweaks that can be done, but with your help I've managed to overcome the problems I had. I'm quite satisfied with the result although I do miss the scrollbar tongue.gif:



(The ELPlaylist script and track mod info scripts first came from elsewhere and are not customized by myself from the ground up!)
Go to the top of the page
+Quote Post
2E7AH
post Feb 18 2010, 00:48
Post #15





Group: Validating
Posts: 2424
Joined: 21-May 08
Member No.: 53675



QUOTE (tore @ Feb 18 2010, 00:35) *
I ended up tabbing a playlist viewer out of sight wink.gif

You don' need to place playlist view under playlist tab - just add your ELPlaylist instead playlist tabs and not beneath it
That's if I understood correctly what you've done wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
tore
post Feb 18 2010, 01:15
Post #16





Group: Members
Posts: 41
Joined: 6-February 10
Member No.: 77932



QUOTE (2E7AH @ Feb 18 2010, 00:48) *
QUOTE (tore @ Feb 18 2010, 00:35) *
I ended up tabbing a playlist viewer out of sight wink.gif

You don' need to place playlist view under playlist tab - just add your ELPlaylist instead playlist tabs and not beneath it
That's if I understood correctly what you've done wink.gif


Ah, what I meant is I made a hidden tab stack accessible by buttons. In the screenie, above the library tree on the left hand side, it says "LIB | PLS" which refers to whether you want to see the library or the playlists (playlist view). Usually, I have it set to view library which is why I said I'd hidden it! Not quite as good as playlist tabs, but it works. smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 16th April 2014 - 15:10