IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
Weird sound skipping
ZXNova
post Jan 4 2014, 04:18
Post #1





Group: Members
Posts: 6
Joined: 4-January 14
Member No.: 113762



So I have this weird issue where I'm listening to a song in tta format. While I'm listening to the song, the sound just completely stops (skips) for either a moment or a couple seconds and then the song continues on from the segment where there was no sound. I ran an integrity scan on these files and they show no problems at all. I even spoke with other people who had the same file(s) and apparently they had no problems at all. I even converted the file into flac and the problem is still the same (that's probably really obvious), so I'm really confused. Why are these weird skips happening? I don't think it's a file issue at all.
Go to the top of the page
+Quote Post
hlloyge
post Jan 4 2014, 09:58
Post #2





Group: Members
Posts: 689
Joined: 10-January 06
From: Zagreb
Member No.: 27018



Is the file skipping always at the same place in song?
Go to the top of the page
+Quote Post
ZXNova
post Jan 4 2014, 19:47
Post #3





Group: Members
Posts: 6
Joined: 4-January 14
Member No.: 113762



Yes it's always at the same part of the song.
Go to the top of the page
+Quote Post
ZXNova
post Jan 4 2014, 23:14
Post #4





Group: Members
Posts: 6
Joined: 4-January 14
Member No.: 113762



I can't seem to find the Edit button the posts, so I'm gonna have to post a consecutive reply, sorry. I played this same file on another media player (JRiver Media Center) and I don't hear any skips at all. So I guess this is a foobar issue then.
Go to the top of the page
+Quote Post
includemeout
post Jan 4 2014, 23:33
Post #5





Group: Members
Posts: 231
Joined: 16-December 09
From: Maringá, Brazil
Member No.: 76067



QUOTE (ZXNova @ Jan 4 2014, 20:14) *
I can't seem to find the Edit button


http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....showtopic=72003

wink.gif


--------------------
Listen to the music, not the media.
Go to the top of the page
+Quote Post
lvqcl
post Jan 4 2014, 23:37
Post #6





Group: Developer
Posts: 3212
Joined: 2-December 07
Member No.: 49183



Probably the bug is not in foobar2000, but in foo_input_tta.

And make sure that you use the latest version of this plugin.
Go to the top of the page
+Quote Post
ZXNova
post Jan 4 2014, 23:38
Post #7





Group: Members
Posts: 6
Joined: 4-January 14
Member No.: 113762



@ includemeout Ah I see now

:EDIT:

@lvqcl Well I went to preferences and clicked update plugin, it says I have the latest tta plugin. So you're saying I should delete it and redownload it?

This post has been edited by ZXNova: Jan 4 2014, 23:42
Go to the top of the page
+Quote Post
A_Man_Eating_Duc...
post Jan 4 2014, 23:53
Post #8





Group: Members
Posts: 913
Joined: 21-December 01
From: New Zealand
Member No.: 705



Maybe try downloading the command line TTA package and try decoding the TTA file.

http://en.true-audio.com/Free_Downloads


--------------------
Who are you and how did you get in here ?
I'm a locksmith, I'm a locksmith.
Go to the top of the page
+Quote Post
lvqcl
post Jan 5 2014, 00:13
Post #9





Group: Developer
Posts: 3212
Joined: 2-December 07
Member No.: 49183



"Get updates" checks only plugins that are in the official repository: http://www.foobar2000.org/components/
Go to the top of the page
+Quote Post
ZXNova
post Jan 5 2014, 00:18
Post #10





Group: Members
Posts: 6
Joined: 4-January 14
Member No.: 113762



@ A_Man_Eating_Duck
Not sure what you mean or how to use that thing.

@lvqcl
Well the latest update I have for my tta decoder is 2.4.4. I guess that isn't the latest version?

This post has been edited by ZXNova: Jan 5 2014, 00:27
Go to the top of the page
+Quote Post
A_Man_Eating_Duc...
post Jan 5 2014, 00:32
Post #11





Group: Members
Posts: 913
Joined: 21-December 01
From: New Zealand
Member No.: 705



The latest Foobar2000 plugin is 3.2.

http://prdownloads.sourceforge.net/tta/tta....2.zip?download

If that link doesn't work

http://en.true-audio.com/Free_Downloads

scroll down to the foobar2000 section


--------------------
Who are you and how did you get in here ?
I'm a locksmith, I'm a locksmith.
Go to the top of the page
+Quote Post
tpijag
post Jan 5 2014, 00:35
Post #12





Group: Members
Posts: 2337
Joined: 19-May 08
Member No.: 53637



Well, you could look wink.gif

http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?ti...(foo_input_tta)

Links to website that shows 3.2 is current version

EDIT: late

This post has been edited by tpijag: Jan 5 2014, 00:37
Go to the top of the page
+Quote Post
ZXNova
post Jan 5 2014, 00:41
Post #13





Group: Members
Posts: 6
Joined: 4-January 14
Member No.: 113762



Wow thank you. It's fixed now.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th April 2014 - 02:40