IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

29 Pages V  « < 11 12 13 14 15 > »   
Reply to this topicStart new topic
TAudioConverter, Multithreaded Audio Converter and Extractor
NappyHead
post Mar 28 2013, 22:20
Post #301





Group: Members
Posts: 110
Joined: 10-August 03
Member No.: 8281



This is working great. Unless I'm doing something wrong, can I have the option to embed art work to files and also copy to output folder. Might sound a bit redundant, but just asking.

NH
Go to the top of the page
+Quote Post
bwaslo
post Mar 29 2013, 00:55
Post #302





Group: Members
Posts: 4
Joined: 31-August 09
Member No.: 72803



ozok,

Below is the log (with the bitdepth set to 16).

BTW, tonight I tried converting the FLAC 5.1 to OGG. It converted, but on playback the channels seem to be scrambled ?(RIGHT Rear plays only bass).
I tried a conversion using Audacity and it got the channels correct. Audacity also seems to do the convert to AC3 ok. But I can't do Audacity in batch mode, so it would take forever to convert all my files!

Thanks, Bill

Log of attempted conversion from FLAC (a 5.1 file) to AC3. Returns immediately on beginning the encode portion:

[3/28/2013 7:47:49 PM] Started deleting temp files...
[3/28/2013 7:47:49 PM] Temp Folder: C:\Users\Bill\AppData\Local\Temp\TAudioConverter\
[3/28/2013 7:47:49 PM] Deleted 0 file(s).
[3/28/2013 7:47:49 PM] Finished deleting temp files.
[3/28/2013 7:47:49 PM]
[3/28/2013 7:48:47 PM] Started deleting temp files...
[3/28/2013 7:48:47 PM] Temp Folder: C:\Users\Bill\AppData\Local\Temp\TAudioConverter\
[3/28/2013 7:48:47 PM] Deleted 1 file(s).
[3/28/2013 7:48:47 PM] Finished deleting temp files.
[3/28/2013 7:48:47 PM]
[3/28/2013 7:48:47 PM]
[3/28/2013 7:48:47 PM] Number of commands per process are as follows:
[3/28/2013 7:48:47 PM] Encoder1: 2
[3/28/2013 7:48:47 PM] Encoder2: 0
[3/28/2013 7:48:47 PM] Encoder3: 0
[3/28/2013 7:48:47 PM] Encoder4: 0
[3/28/2013 7:48:47 PM] Encoder5: 0
[3/28/2013 7:48:47 PM] Encoder6: 0
[3/28/2013 7:48:47 PM] Encoder7: 0
[3/28/2013 7:48:47 PM] Encoder8: 0
[3/28/2013 7:48:47 PM]
[3/28/2013 7:48:47 PM] --------------------------------------------
[3/28/2013 7:48:47 PM] Starting encoding process
[3/28/2013 7:48:47 PM] Command lines:
[3/28/2013 7:48:47 PM] --------------------------------------------
[3/28/2013 7:48:47 PM]
[3/28/2013 7:48:47 PM]
[3/28/2013 7:48:47 PM] ----Encoding Summary----
[3/28/2013 7:48:47 PM] -Number of processes: 2
[3/28/2013 7:48:47 PM] -Copy tags: False
[3/28/2013 7:48:47 PM] -Enable artwork: False
[3/28/2013 7:48:47 PM] -Copy artwork to output: True
[3/28/2013 7:48:47 PM] -Copy external artwork: False
[3/28/2013 7:48:47 PM] -Download lyric: False
[3/28/2013 7:48:47 PM] -Add encoder suffix: True
[3/28/2013 7:48:47 PM] +Audio
[3/28/2013 7:48:47 PM] -Encoder: FFMpeg AC3
[3/28/2013 7:48:47 PM] -Quality: 300
[3/28/2013 7:48:47 PM] -Bit Depth: 16
[3/28/2013 7:48:47 PM] +Effects
[3/28/2013 7:48:47 PM] -Disabled
[3/28/2013 7:48:47 PM] Temp: C:\Users\Bill\AppData\Local\Temp\TAudioConverter\
[3/28/2013 7:48:47 PM] Output: D:\Music
[3/28/2013 7:48:47 PM] ----Encoding Summary----
[3/28/2013 7:48:47 PM]
[3/28/2013 7:49:02 PM] TAudioConverter could locate all the output files
[3/28/2013 7:49:02 PM] TAudioConverter converted files with speed x24 (Converted 00:05:35 in 00:00:14).

This post has been edited by bwaslo: Mar 29 2013, 00:56
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Mar 29 2013, 01:14
Post #303





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@bwaslo can you send me EncoderLog1? It holds outputs of backends.
@NappyHead this was asked before by Daffy. I added that to my to-do list.
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Mar 29 2013, 01:44
Post #304





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



Again a link to TAC.exe and tools folder for you guys to try. I tried to add support for "Part/Position" tag which hopefully indicates to disc number. I also empty tags will not be replaced with "unkown", instead the will remain empty.
Go to the top of the page
+Quote Post
cyberdux
post Mar 29 2013, 03:00
Post #305





Group: Members
Posts: 65
Joined: 12-February 06
Member No.: 27723



Once again, nice work ozok. Thank you
Go to the top of the page
+Quote Post
eahm
post Mar 29 2013, 03:00
Post #306





Group: Members
Posts: 886
Joined: 11-February 12
Member No.: 97076



Thanks for the update.

[Disc %discnumber%] gives result [Disc ] (1 space) without the number of the disc. foobar2000 for example gives Disc 1. [Disc %discnumber% ] gives [Disc ] (2 spaces) so the tag is not really recognized.

That tag string I was using was too old and needed to be revised. I changed it to: %artist%\[%date% - ]%album%\[Disc %discnumber%]\%tracknumber%. %title% and it should be ok for both programs once %discnumber% works.

As someone else already asked, I don't remember who, why you never added AIFF? ...and WMA Lossless since you added the Lossy one?

But hey, I don't use them, zero care for them here.

This post has been edited by greynol: Mar 29 2013, 19:20
Reason for edit: Post updated per request.
Go to the top of the page
+Quote Post
Brazil2
post Mar 29 2013, 08:50
Post #307





Group: Members
Posts: 121
Joined: 9-May 10
Member No.: 80499



QUOTE (ozok @ Mar 29 2013, 01:44) *
Again a link to TAC.exe

Thanks but any chance for a portable version update as well ?
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Mar 29 2013, 11:19
Post #308





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@Brazil2 https://dl.dropbox.com/u/9617171/taudioconverter_portable.7z
Go to the top of the page
+Quote Post
Brazil2
post Mar 29 2013, 13:17
Post #309





Group: Members
Posts: 121
Joined: 9-May 10
Member No.: 80499



Thanks smile.gif

But notice that the custom temporary folder bug is still there.
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Apr 2 2013, 19:46
Post #310





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



Update:
QUOTE
--0.8.3
-Added: Support for fdkaac (thx to o-l-a-v for binaries)
-Added: Support for .aiff and .aif files (thx to eahm)
-Added: Custom output folder structures (thx to NappyHead and eahm)
-Added: New textboxes, trackbars, etc (some settings are reseted)
-Added: New progress view layout
-Fixed: Summary didn't show if custom tags were used
-Fixed: Some texts couldn't be seen if skins were disabled
-Updated: AlphaControls full version 8.31 Beta (thx for donations)
Go to the top of the page
+Quote Post
eahm
post Apr 2 2013, 20:20
Post #311





Group: Members
Posts: 886
Joined: 11-February 12
Member No.: 97076



Thanks for the update, few things:

- I can't find AIFF from the codec list.
- Please use the much improved OpusEnc 1.1 alpha: http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....st&p=823712 (we can easily overwrite it anyway if you rather not use beta/alpha).
- Are you using "-a 1" / "--afterburner 1" with fdk-aac (improved quality)? Enabled by default.
- qaac 2.18 is out.
- Please use flac.exe mod4 (by Case) with 2GB+ support (http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....st&p=725304).

%discnumber% works perfectly! Thanks for this.

I think it's ready for mainstream now, I will start suggesting it to family and friends and it's already in my utilities folder.

This post has been edited by eahm: Apr 2 2013, 20:50
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Apr 2 2013, 20:24
Post #312





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



Aiff files are accepted as input. I'll add encoding to aiff later. I didn't want to include alpha version of an encoder but you can always replace it manually.

I thought it was set by default.

This post has been edited by ozok: Apr 2 2013, 20:27
Go to the top of the page
+Quote Post
Brazil2
post Apr 2 2013, 20:35
Post #313





Group: Members
Posts: 121
Joined: 9-May 10
Member No.: 80499



QUOTE (eahm @ Apr 2 2013, 21:20) *
- Are you using "-a 1" / "--afterburner 1" with fdk-aac (improved quality)?

Afterburner is enabled by default:

CODE
-a, --afterburner <n>         Afterburner
                                 0: Off
                                 1: On(default)
Go to the top of the page
+Quote Post
eahm
post Apr 2 2013, 20:39
Post #314





Group: Members
Posts: 886
Joined: 11-February 12
Member No.: 97076



Brazil, didn't notice that before. Thanks.

This post has been edited by eahm: Apr 2 2013, 20:39
Go to the top of the page
+Quote Post
Daffy
post Apr 3 2013, 07:16
Post #315





Group: Members
Posts: 189
Joined: 30-September 01
From: North Carolina
Member No.: 114



--0.8.3

"Always On Top" is still locking up the program on my machine. Works for a while, but then it just freezes up completely after a few minutes. This time it locked it up while trying to open the log after an encode. Need to use the task manager to end the process to start it up again. No problems when "Always On Top" is turned off.
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post Apr 3 2013, 09:36
Post #316





Group: Members
Posts: 117
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



0.8.3 is an good update. Except the encoder quality sliders i must say.
Take LAME for instance. Try to get the VBR quality at exactly 4. It's impossible! And there is no way to write 4 manually.
Ozok, please either remove the sliders and enable text input, or keep the sliders (unnecessary gui function in my opinion) and enable manual text input.
Some encoders also miss this slider (QAAC for instance), so this seems like a hasty added feature :S

+ FLAC to fdkaac removes all tags

+ Would be cleaner to have nero encoder inside the tools-folder. Make a folder inside tools named "nero". Inside you have a textfile named "place_neroenc_here.txt" for instance?

This post has been edited by o-l-a-v: Apr 3 2013, 09:49
Go to the top of the page
+Quote Post
Brazil2
post Apr 3 2013, 10:40
Post #317





Group: Members
Posts: 121
Joined: 9-May 10
Member No.: 80499



QUOTE (o-l-a-v @ Apr 3 2013, 10:36) *
Ozok, please either remove the sliders and enable text input, or keep the sliders (unnecessary gui function in my opinion) and enable manual text input.

I agree about text input smile.gif

QUOTE (o-l-a-v @ Apr 3 2013, 10:36) *
Try to get the VBR quality at exactly 4. It's impossible!

Meanwhile you can use arrow keys wink.gif

QUOTE (o-l-a-v @ Apr 3 2013, 10:36) *
+ FLAC to fdkaac removes all tags

Nope, it works for me huh.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Apr 3 2013, 11:13
Post #318





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@Daffy I still can't reproduce that problem. I'll do more tests to reproduce it.
@o-l-a-v I'll make textboxes editable.
Go to the top of the page
+Quote Post
kokuyo
post Apr 3 2013, 11:45
Post #319





Group: Members
Posts: 13
Joined: 15-December 11
Member No.: 95812



Thank you for corresponding to fdkaac.
Go to the top of the page
+Quote Post
eahm
post Apr 3 2013, 15:30
Post #320





Group: Members
Posts: 886
Joined: 11-February 12
Member No.: 97076



%discnumber% wasn't recognized when I tested fdk-aac, I will go more testing later.
Go to the top of the page
+Quote Post
Daffy
post Apr 4 2013, 05:26
Post #321





Group: Members
Posts: 189
Joined: 30-September 01
From: North Carolina
Member No.: 114



QUOTE (ozok @ Apr 3 2013, 06:13) *
@Daffy I still can't reproduce that problem. I'll do more tests to reproduce it.
@o-l-a-v I'll make textboxes editable.


Thanks for trying. I have no idea why it's locking up on me. I'm not a programmer.

Also, it crashed on me about a dozen times last night during some encodes. I was getting some kind of error report screen popping up with all kinds of data tabs of code asking me if I wanted to send in a report. Again, only way out was to shut down the program and restart it. Never seen those before so I'm sorry to report this version is very buggy.
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Apr 4 2013, 13:05
Post #322





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@eahm actually it's extraced from source so it should work with ever encoder. Are you certain that source has that information?
@Daffy if you get these error dialogs, then there must be a bugreport.txt next to TAudioConverter.exe. If you could send me it via email or PM it'd be great.
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post Apr 5 2013, 16:06
Post #323





Group: Members
Posts: 117
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



TAudioConverter is using FOREVER to make the final log files after successfull conversion of several files. Converted maybe 30 FLACS to MP3, creating logs took maybe 4 minutes alone.
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Apr 5 2013, 17:25
Post #324





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



QUOTE (o-l-a-v @ Apr 5 2013, 17:06) *
TAudioConverter is using FOREVER to make the final log files after successfull conversion of several files. Converted maybe 30 FLACS to MP3, creating logs took maybe 4 minutes alone.

"--verbose" command which made lame to output lots of data to console was passed. I replaced it with "--nohist" so now not only necessary info is written but also it is easier for TAC to parse Lame's progress.
Here is fixed exe for installer version: https://dl.dropbox.com/u/9617171/TAudioConverter.7z
Go to the top of the page
+Quote Post
NappyHead
post Apr 5 2013, 20:22
Post #325





Group: Members
Posts: 110
Joined: 10-August 03
Member No.: 8281



Thanks for the updates, and it's almost perfect for me. Not sure anyone else has ran into this issue, but saving the temp files until the conversion process is completed is causing my hard drive to full up when converting a large number of files. Maybe change the option or give option to delete temp WAV file when the conversion is complete per file. Maybe bypass the recycle bin and delete temp files permanently

Thanks again

NH

This post has been edited by NappyHead: Apr 5 2013, 20:50
Go to the top of the page
+Quote Post

29 Pages V  « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd April 2014 - 11:04