IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages V  « < 4 5 6  
Reply to this topicStart new topic
Autosave & Autobackup (foo_jesus), Free salvation for your configuration, playlists and soul.
marc2003
post Jun 28 2013, 05:03
Post #126





Group: Members
Posts: 4326
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



read the first post. dry.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Robertina
post Jun 28 2013, 11:36
Post #127





Group: Members
Posts: 1215
Joined: 4-January 09
Member No.: 65169



QUOTE (Kougeru @ Jun 27 2013, 16:59) *
Is it possible to change the save location of the autobackup? I'd prefer to not be on the same harddrive just incase something happens.

Yes, it is. Put the desired path in Preferences > Advanced > Autosave & Autobackup -> Directory where to store the backup .zip files, for example D:\backup\foobar2000\autobackup

Depending on your intensity of use you could also consider to increase the "Number of backup copies to keep" and to create backups more often than just weekly. And please make sure that "Files and directories to back up" includes the folder with your playback statistics (index-data). My relevant settings are:
  • While playing, every X minutes : 60
  • When playback stops, after X minutes : 45
  • Files and directories to back up : configuration;index-data;playlists;database.dat;theme.fth
  • Directory where to store the backup .zip files : another drive than the operating system and foobar2000 are installed on
  • Number of backup copies to keep : 120
Go to the top of the page
+Quote Post
Kougeru
post Jun 28 2013, 15:53
Post #128





Group: Members
Posts: 54
Joined: 17-June 08
Member No.: 54459



Sorry,marc. I knew it was there but it just wasn't working for some reason. Apparently it wasn't letting me copy and paste the path for some reason, so I thought it was wrong. Manually typing the path fixed it.
Go to the top of the page
+Quote Post
tophf
post Sep 4 2013, 21:37
Post #129





Group: Members
Posts: 5
Joined: 23-February 11
Member No.: 88423



7-zip LZMA at Normal setting makes archive files two times smaller than zip, so it'd be nice to have an option to specify external archiver command line in foobar2k's advanced plugin settings.
Go to the top of the page
+Quote Post
STEEDOE
post Sep 11 2013, 04:10
Post #130





Group: Members
Posts: 7
Joined: 25-August 13
Member No.: 109793



uhmmm sorry if this was already answered, but how do i apply the unzipped contents to foobar?
Go to the top of the page
+Quote Post
Andreasvb
post Sep 11 2013, 07:03
Post #131





Group: Members
Posts: 1330
Joined: 6-March 04
From: Sweden
Member No.: 12509



You place them in the same structure they were copied from.


--------------------
Windows 8.1 Pro x64 Media Center // foobar2000 1.3.1
Go to the top of the page
+Quote Post
kttm
post Jan 5 2014, 10:40
Post #132





Group: Members
Posts: 1
Joined: 5-January 14
Member No.: 113792



foobar2000 v1.3 keeps playlists in "playlists-v1.3" directory while foo_jesus does not backup it.
I believe this must be fixed.
Go to the top of the page
+Quote Post
Erich_2
post Jan 5 2014, 11:07
Post #133





Group: Members
Posts: 239
Joined: 10-September 08
Member No.: 58107



QUOTE (kttm @ Jan 5 2014, 11:40) *
foobar2000 v1.3 keeps playlists in "playlists-v1.3" directory while foo_jesus does not backup it.
I believe this must be fixed.

playlists* smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
EpicForever
post Mar 20 2014, 22:46
Post #134





Group: Members
Posts: 651
Joined: 14-September 11
From: Szczecin, PL
Member No.: 93712



QUOTE (kttm @ Jan 5 2014, 10:40) *
foobar2000 v1.3 keeps playlists in "playlists-v1.3" directory while foo_jesus does not backup it.
I believe this must be fixed.

Yes, this must be fixed by yourself, by configuring plugin correctly. Just read the first post. As well as few posts above.
Go to the top of the page
+Quote Post
EpicForever
post Apr 1 2014, 18:20
Post #135





Group: Members
Posts: 651
Joined: 14-September 11
From: Szczecin, PL
Member No.: 93712



Hmm... Seems that something is broken in my config or I am missing something... I realized that backups aren't done. I found 2 .zip files with backups but they are very old: 21 and 30 days from now, and I have set completely different times... My config is:

Autosave while playing, every X minutes: (0 = off)
Autosave when playback stops, after X minutes: (0 = off)
Always, no more than X minutes since last autosave: 4320 <== 3 days
On startup, after X minutes: (0 = off)
Every X tracks: (0 = off)
Files and directories to back up: cddb;configuration;dvda_metabase;index-data;musical spectrum presets;playback statistics backup;playlists;settings-prtscrns;user-components;waveform_seekbar scripts;database.dat;*.fth
Directory where to store the backup .zip files: autobackup
Number of backup copies to keep: 5

What am I missing? I might make changes in settings since last known backup (2014-03-10)... But that would be only adding some newly created subdirectories in foobar's profile... Any help would be much appreciated smile.gif

Quick edit:
I thought that I found possible reason, but I don't. I checked those .zip files and I see that any spaces in directories names aren't problem. " musical spectrum presets " and " waveform_seekbar scripts " directories are already in those backups... So if someone might thought about this - I already verified it and it's not the reason for problems.

This post has been edited by EpicForever: Apr 1 2014, 18:25
Go to the top of the page
+Quote Post

6 Pages V  « < 4 5 6
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th April 2014 - 12:21