IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

156 Pages V  « < 151 152 153 154 155 > »   
Reply to this topicStart new topic
[seemingly abandonware] iPod manager, also known as foo_dop
Bryter
post Aug 14 2012, 22:49
Post #3801





Group: Members
Posts: 104
Joined: 28-March 10
Member No.: 79397



QUOTE (TheDefend @ Aug 13 2012, 22:03) *
oh btw, the ipad is ipad1, dunno if that method still work with the newer version of ios handheld

I am trying this but it is not working. Are you syncing any music from iTunes itself or have you before doing these steps (any playlist and such)f? Have you checked "Manually manage music and videos" (when iPhone is connected under Summary in iTunes)?
Some more details would be really appreciated.
Go to the top of the page
+Quote Post
db1989
post Aug 30 2012, 06:47
Post #3802





Group: Super Moderator
Posts: 5141
Joined: 23-June 06
Member No.: 32180



QUOTE (db1989 @ Jul 29 2012, 10:01) *
Things that contribute nothing to this thread (disclaimer: not necessarily an exhaustive list):
• complaints about foo_dop’s lack of development
• speculation about whether someone else will develop a replacement
• speculation about musicmusic

Please, either start developing a replacement yourself, or stop posting the same vague musings about some mythical future hero who will. The only reason that I can see to leave this thread open at all now is for questions about existing functionality that can be answered by other users.

I’ve split away the latest round of off-topic posts of the above-emphasised flavour; I’ve only rerained from deleting them outright purely to entertain the minuscule probability they can solicit such a hero.

This post has been edited by db1989: Aug 30 2012, 06:54
Go to the top of the page
+Quote Post
flimsy
post Sep 19 2012, 21:35
Post #3803





Group: Members
Posts: 1
Joined: 19-September 12
Member No.: 103271



Having this problem when trying to sync my ipod with foobar

'SQLite command failed: 58 values for 59 columns'

any fixes? if there is any one left.

This post has been edited by flimsy: Sep 19 2012, 21:36
Go to the top of the page
+Quote Post
TheDefend
post Oct 1 2012, 13:36
Post #3804





Group: Members
Posts: 3
Joined: 8-August 12
Member No.: 102132



QUOTE (Bryter @ Aug 14 2012, 22:49) *
QUOTE (TheDefend @ Aug 13 2012, 22:03) *
oh btw, the ipad is ipad1, dunno if that method still work with the newer version of ios handheld

I am trying this but it is not working. Are you syncing any music from iTunes itself or have you before doing these steps (any playlist and such)f? Have you checked "Manually manage music and videos" (when iPhone is connected under Summary in iTunes)?
Some more details would be really appreciated.


Well... i upload the stuff using foobar, and it was undected
next i made it detected by synching the ipad with itunes, stopped it halfway in step2 (cancelled @ preparing to sync)

This post has been edited by TheDefend: Oct 1 2012, 13:38
Go to the top of the page
+Quote Post
chuoiyeu
post Oct 6 2012, 08:05
Post #3805





Group: Members
Posts: 4
Joined: 4-September 10
Member No.: 83590



I have two 2 ipod : classic gen 6 & ipod video .


Ipod video has music transfered by ipod manager in foobar . All things work great . I know our Ipod manager not embed artwork in music file . They located at "artwork" folder in Ipod hdd .

I transfered music from ipod video to gen 6 , but artwork is missing . When transform , only music file transfered , artwork won't display even if I copy "artwork" folder from video to gen 6 .

Could I have any trick to fix it ? Please help me .

// sorry for my poor English
Go to the top of the page
+Quote Post
csthopper
post Oct 9 2012, 18:17
Post #3806





Group: Members
Posts: 6
Joined: 13-April 10
Member No.: 79837



Wanted to post my steps for getting this plugin to work with my Iphone. These steps have worked for me when I had a iPhone 3GS iOS4 & iOS5, and also with my current iPhone 4 with iOS6.

First off, you have to have iTunes installed. I don't think there's anyway around that. Good news, you don't have to keep any sort of music library stored in iTunes.

As stated before, the homepage for the files you'll need are here: http://yuo.be/ipod.php

For the iPhone 4, you need to also download the iPhoneCalc.dll. What is not clear, is that you place this DLL in the root folder for foobar, and NOT the components folder. I can confirm that this DLL was never needed for my 3GS.

Make sure under the iPod manger preferences that you have checked "Enable Mobile Support" under the Mobile tab.

Now use the iPod sync feature in foobar as you normally would.

Once the sync is finished in foobar, close foobar and launch iTunes.

iTunes should detect your phone and display it in the menu. Under the iPhone menu tree, select the Music folder. You should see all the songs foobar copied to your phone.

Double-click a song to have iTunes start playing the song. Once you confirmed the song is playing, stop the song.

At this point you should see the sync icon start to spin in iTunes. This is the little icon that replaces the eject button on the iPhone menu tree. This "sync" is NOT the main iTunes sync process. My guess is that iTunes detects issues with your music database, and corrects it. This seems to be the magical step that fixes whatever problems iPod manager has.

Once the sync icon goes away, and you see the eject button again, eject the phone.

Now look at your iPhone, you should see a refresh icon spinning on your screen header, next to the battery life. Wait for this icon to go away.

Once the refresh icon goes away, you should now see your songs and playlist you copied over from Foobar. It is important to stress that you will not see your playlist and songs on your iPhone until this refresh icon goes away. I'm assuming the iphone is doing some sort of indexing.

Hope this works for others, and I hope this tricks works well into the future.

This post has been edited by csthopper: Oct 9 2012, 18:19
Go to the top of the page
+Quote Post
trelain
post Oct 10 2012, 12:12
Post #3807





Group: Members
Posts: 48
Joined: 2-January 09
From: Omaha, NE USA
Member No.: 65081



And are you by chance also seeing all album artwork displayed properly on your iPhone using this method?
Go to the top of the page
+Quote Post
kareha
post Oct 10 2012, 13:57
Post #3808





Group: Members
Posts: 45
Joined: 1-September 11
Member No.: 93415



Not working for me, followed everything to the letter as well. What version of iTunes are you using for this, I've got 10.7 so maybe it needs an older version?
Go to the top of the page
+Quote Post
Der Internet
post Oct 10 2012, 15:30
Post #3809





Group: Members
Posts: 52
Joined: 27-December 09
Member No.: 76387



i'm getting a "Apple Mobile Device: error: AMDeviceStartSession returned E8000013" plugin in my iPOd... i can copy/sync files, they show up proper in iTunes under my "iPod" .. but playing them, doesn't make it sync again.. just nothing happens... also, the artwork seems to work fine...

this is very annoying, foobar copys so fast and have features like replay gain... i cannot believe that there's no workaround..
Go to the top of the page
+Quote Post
csthopper
post Oct 10 2012, 17:28
Post #3810





Group: Members
Posts: 6
Joined: 13-April 10
Member No.: 79837



QUOTE (trelain @ Oct 10 2012, 06:12) *
And are you by chance also seeing all album artwork displayed properly on your iPhone using this method?


No, sorry, it never was a goal of mine. I don't see any album art in my collection.

This post has been edited by csthopper: Oct 10 2012, 17:30
Go to the top of the page
+Quote Post
csthopper
post Oct 10 2012, 17:32
Post #3811





Group: Members
Posts: 6
Joined: 13-April 10
Member No.: 79837



QUOTE (kareha @ Oct 10 2012, 07:57) *
Not working for me, followed everything to the letter as well. What version of iTunes are you using for this, I've got 10.7 so maybe it needs an older version?


I just got my iPhone 4 this week (non-S). Did my above steps with 10.7. What iPhone and iOS version do you have?
Go to the top of the page
+Quote Post
Der Internet
post Oct 10 2012, 17:42
Post #3812





Group: Members
Posts: 52
Joined: 27-December 09
Member No.: 76387



i am using the newst iTunes and an iPOd touch with 5.0.1

to hell with that.. im going back to mediamonkey for synching.. sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
amr2
post Oct 11 2012, 12:38
Post #3813





Group: Members
Posts: 1
Joined: 11-October 12
Member No.: 103780



It works for me! Iphone 4S, IOS 5.1.1, Itunes 10.6.3.25, Windows 7 x64
Go to the top of the page
+Quote Post
ainz
post Oct 12 2012, 00:05
Post #3814





Group: Members
Posts: 17
Joined: 28-October 11
Member No.: 94757



QUOTE (Der Internet @ Jul 4 2012, 13:53) *
How does Spotify handles Artwork (i guess, only embedded is supported)?

Spotify does it's own lookups & downloads of artwork on its desktop client, and copies them to the phone, I think. Or uses the embedded if available. I'm using Spotify, paying for the premium sub (which allows streaming over cellular) and I'm happy with it. Not as happy as I was with this plugin to be honest, but it does the job for me. One bonus is that it syncs over WiFi, so I can load up playlists with hundreds of new tracks and take my phone bedside and it syncs over WiFi with the client left open on the desktop while I'm asleep. The social features are very good, and their library ain't half bad, either. First subscription-based music service I've ever paid for without grumbling.

Thanks for all you did musicmusic, wherever you are. All the best to you.


This post has been edited by ainz: Oct 12 2012, 00:07
Go to the top of the page
+Quote Post
mobyduck
post Oct 13 2012, 08:51
Post #3815





Group: Members
Posts: 570
Joined: 24-April 03
From: Italy
Member No.: 6159



QUOTE (csthopper @ Oct 9 2012, 10:17) *
Works for me (WinXP SP3, iTunes 10.7.0.21, iPhone4 with 5.1.1), thanks.

Albumart is not working, though... Space available is fairly limited (only 4G free) so I guess I could consider it a "feature". tongue.gif

Nevertheless, if there's a way to add artwork to iPhone songs through iTunes (I do NOT embed it in my files) I'd be interested to hear it.

Alessandro
Go to the top of the page
+Quote Post
skace
post Dec 7 2012, 19:54
Post #3816





Group: Members
Posts: 42
Joined: 9-April 09
Member No.: 68796



So, what fearless person has tried the foo_dop sync to iTunes 11. Playing 1 song to see if iTunes 11 will correct the database similar to 10.3.
Go to the top of the page
+Quote Post
sonvolt
post Dec 8 2012, 15:24
Post #3817





Group: Members
Posts: 132
Joined: 14-August 09
From: Edinburgh
Member No.: 72310



QUOTE (skace @ Dec 7 2012, 19:54) *
So, what fearless person has tried the foo_dop sync to iTunes 11. Playing 1 song to see if iTunes 11 will correct the database similar to 10.3.

Can confirm i'm on latest ITunes ver. and still use foo_dop to copy to my Touch , playing one song to get it to show music
Go to the top of the page
+Quote Post
Narwhalsmustdie
post Dec 23 2012, 02:27
Post #3818





Group: Members
Posts: 5
Joined: 20-December 12
Member No.: 105300



I'm using foobar2000 1.1.8 on windows 8 and I have a 6th gen iPod classic. When I plug my iPod in, and open foobar, everything is fine, however, when I eject my ipod, all the artists are all out of order. Is there a way to fix this?
Go to the top of the page
+Quote Post
screamingtrees
post Dec 23 2012, 19:56
Post #3819





Group: Members
Posts: 10
Joined: 17-December 12
Member No.: 105219



I can't seem to find the "update metadata" option anywhere in foobar. In preferences > display > context menu it shows up checked, but it doesn't show up on any context menu I try to bring up. Even on songs that I know are on my ipod, the context menu only brings up "send to ipod" or "sync with ipod". Help?
Go to the top of the page
+Quote Post
slyman
post Jan 2 2013, 04:34
Post #3820





Group: Members
Posts: 20
Joined: 29-March 11
Member No.: 89385



is this going to get updated again ever? iOS is on like 6.something now

what kind of stuff is required to make it compatible?

This post has been edited by slyman: Jan 2 2013, 04:50
Go to the top of the page
+Quote Post
kareha
post Jan 2 2013, 13:06
Post #3821





Group: Members
Posts: 45
Joined: 1-September 11
Member No.: 93415



QUOTE (slyman @ Jan 2 2013, 03:34) *
is this going to get updated again ever? iOS is on like 6.something now

what kind of stuff is required to make it compatible?


I'm guessing a new component is needed at this point now.
Go to the top of the page
+Quote Post
slyman
post Jan 3 2013, 00:45
Post #3822





Group: Members
Posts: 20
Joined: 29-March 11
Member No.: 89385



QUOTE (kareha @ Jan 2 2013, 08:06) *
QUOTE (slyman @ Jan 2 2013, 03:34) *
is this going to get updated again ever? iOS is on like 6.something now

what kind of stuff is required to make it compatible?


I'm guessing a new component is needed at this point now.

hmm thanks. i'm going to try to look into it. it would be nice if i could get a hold of the developers of this one. (haven't tried yet)
Go to the top of the page
+Quote Post
db1989
post Jan 3 2013, 02:40
Post #3823





Group: Super Moderator
Posts: 5141
Joined: 23-June 06
Member No.: 32180



If you read just a little bit earlier in this thread, you will see that musicmusic, the sole developer of foo_dop, has not been heard of for over a year, hence the bracketed subtitle added to the title. I imagine plenty of people have tried to reach musicmusic without a reply, so you may want to save the effort.
Go to the top of the page
+Quote Post
slyman
post Jan 3 2013, 03:44
Post #3824





Group: Members
Posts: 20
Joined: 29-March 11
Member No.: 89385



QUOTE (db1989 @ Jan 2 2013, 21:40) *
If you read just a little bit earlier in this thread, you will see that musicmusic, the sole developer of foo_dop, has not been heard of for over a year, hence the bracketed subtitle added to the title. I imagine plenty of people have tried to reach musicmusic without a reply, so you may want to save the effort.

ah good to know haha
Go to the top of the page
+Quote Post
fangus
post Jan 8 2013, 03:23
Post #3825





Group: Members
Posts: 3
Joined: 25-July 11
Member No.: 92542



Hey

So I've got an iPod classic 6G, and on first sync all artwork is added as it should be, however after the first time the database is re-written a lot of the artwork gets removed? It seems random as to what artwork is removed, most of my music is in FLAC with embedded artwork, and I use foo_dop to transcode to AAC. This has happened to me on two seperate ipods, any idea why this is? I'm pretty sure it's not an itunes problem as even if I uninstall it it still happens.

Cheers
Go to the top of the page
+Quote Post

156 Pages V  « < 151 152 153 154 155 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 16th April 2014 - 15:02