IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
Aac Error Message?
imi
post Oct 27 2002, 10:19
Post #1





Group: Members
Posts: 85
Joined: 24-October 02
Member No.: 3615



I am getting the following error message when I try to encode a wav file to aac

CODE
ERROR[-1]: EncodeInit() error!


The commandline I used was

CODE
aacenc -normal -if "c:\original.wav" -of "c:\test\original.aac"
Go to the top of the page
+Quote Post
Case
post Oct 27 2002, 10:40
Post #2





Group: Developer (Donating)
Posts: 2137
Joined: 19-October 01
From: Finland
Member No.: 322



That error was easy to reproduce, your output directory doesn't exist. Try to output the file to a directory that exists.
Go to the top of the page
+Quote Post
imi
post Oct 27 2002, 11:03
Post #3





Group: Members
Posts: 85
Joined: 24-October 02
Member No.: 3615



I'v just realised that the wav file I'm using is corrupt!

However, when I encode wav to la why does the la playback in slowmo, when I decode la to wav again, the wav is ok???

Any ideas?
Go to the top of the page
+Quote Post
rjamorim
post Oct 27 2002, 13:36
Post #4


Rarewares admin


Group: Members
Posts: 7515
Joined: 30-September 01
From: Brazil
Member No.: 81



QUOTE (imi @ Oct 27 2002 - 07:03 AM)
However, when I encode wav to la why does the la playback in slowmo, when I decode la to wav again, the wav is ok???

You computer probably isn't fast enough to decode LA in realtime. It's probably the most CPU-intensive format in playback.


--------------------
Get up-to-date binaries of Lame, AAC, Vorbis and much more at RareWares:
http://www.rarewares.org
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th April 2014 - 05:17