IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
Can't convert a DTS WAV file to AC3 WAV
Lupine Assassin
post Jan 28 2013, 08:29
Post #1





Group: Members
Posts: 1
Joined: 28-January 13
From: Brooklyn, NY
Member No.: 106241



I'm using foobar2000 to convert DTS WAV files to AC3 WAV files; all the files convert okay, except for this one. I'm tearing my hair out trying figure out what's wrong.

Here's the file I'm trying to convert: <MODERATION: LINK REMOVED>

The error message I get when I attempt to convert this file is:

1 out of 1 tracks converted with major problems.

Source: "C:\Users\Lupine Assassin\Desktop\Chi Lites - Greatest Hits (Quad)\01 Oh Girl.wav"
An error occurred while writing to file (Unexpected audio format change) : "C:\Users\Lupine Assassin\Desktop\01 Oh Girl.wav"
Conversion failed: Unexpected audio format change


This post has been edited by greynol: Jan 28 2013, 21:14
Reason for edit: TOS #9


--------------------
We all bleed blue from the inside....
Go to the top of the page
+Quote Post
Rollin
post Jan 28 2013, 08:47
Post #2





Group: Members
Posts: 184
Joined: 5-March 08
Member No.: 51815



what are your converter settings?
What ac3 encoder?
Go to the top of the page
+Quote Post
kode54
post Jan 29 2013, 04:48
Post #3





Group: Admin
Posts: 4498
Joined: 15-December 02
Member No.: 4082



Hi, welcome to the forum. Cute avatar. emot-3.gif

Yeah, please don't post links to copyright protected content in the future. You can PM them to Peter, or PM them to other development/staff like me, and we can look into fixing the problem.

Yeah, I think I may need to fix the DTS WAV decoder. I think it's currently pre/post padding with 44100/16/Stereo, which would result in a format change when the DTS starts and stops. Ideally, it should absorb input until it finds a DTS packet, or gives up. Upon finding a DTS packet, it should emit the silence padding before it, upconverted to the format output by the DTS decoder.

If you'll just PM me a link to that file, I'll see what I can do.
Go to the top of the page
+Quote Post
kode54
post Jan 31 2013, 01:34
Post #4





Group: Admin
Posts: 4498
Joined: 15-December 02
Member No.: 4082



Bump for fixed.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 16th April 2014 - 15:41