IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

53 Pages V  « < 45 46 47 48 49 > »   
Reply to this topicStart new topic
foo_discogs, Tags files with information from Discogs
wojtek
post Oct 31 2011, 10:45
Post #1151





Group: Members
Posts: 267
Joined: 21-August 04
Member No.: 16417



Release dialog is opened on the same display on which foobar is - not the one on which we put the "Find release" dialog -- it would be more convenient is the Release dialog followed "Find release" one (i.e. foobar2000 is playing on the side monitor, we want to tag an album while wanting to get better view of the search data so we place the dialog on the main monitor and after the search we have to repeat the steps for the Release dialog because it's opened on the side display.


--------------------
http://foobar2000.pl/ :: unofficial polish forum
Go to the top of the page
+Quote Post
fuffi
post Nov 3 2011, 14:49
Post #1152





Group: Members
Posts: 189
Joined: 10-February 07
From: kölle an rhein
Member No.: 40490



hi bubbleguuum,
i'd like to suggest for a later version, that we (the users of your fine extension) could better seperate the releases shown.
if you take a look at the screenshot, you can't say what is the ALBUM, or the SINGLE of the shown Master of Avalon.
Just add anything so we can see what release/master we are clicking :-)

thanks
Go to the top of the page
+Quote Post
Tilo
post Nov 4 2011, 05:18
Post #1153





Group: Members
Posts: 2
Joined: 4-November 11
Member No.: 94939



Hi guys,
First, I want to thank bubbleguuum for this great plugin.
I've been using it for a while and only recently I have no results when fetching the artist list. I reinstalled a new version of foobar and latest foo_discogs but still no results.
I made sure to try with artists listed in the database but so far no success.
Could it be coming from my network or am I simply missing something?
Thanks for your help.
Go to the top of the page
+Quote Post
zaede
post Nov 4 2011, 10:38
Post #1154





Group: Members
Posts: 37
Joined: 19-May 10
Member No.: 80754



QUOTE (Tilo @ Nov 4 2011, 06:18) *
Hi guys,
First, I want to thank bubbleguuum for this great plugin.
I've been using it for a while and only recently I have no results when fetching the artist list. I reinstalled a new version of foobar and latest foo_discogs but still no results.
I made sure to try with artists listed in the database but so far no success.
Could it be coming from my network or am I simply missing something?
Thanks for your help.


Since a long time same problem. Didn`t find solution
Go to the top of the page
+Quote Post
bubbleguuum
post Nov 4 2011, 10:52
Post #1155





Group: Developer
Posts: 1103
Joined: 13-November 05
Member No.: 25748



QUOTE (zaede @ Nov 4 2011, 11:38) *
QUOTE (Tilo @ Nov 4 2011, 06:18) *
Hi guys,
First, I want to thank bubbleguuum for this great plugin.
I've been using it for a while and only recently I have no results when fetching the artist list. I reinstalled a new version of foobar and latest foo_discogs but still no results.
I made sure to try with artists listed in the database but so far no success.
Could it be coming from my network or am I simply missing something?
Thanks for your help.


Since a long time same problem. Didn`t find solution


Untick the "Exact matches" checkbox found in the "Find Release" dialog (see screenshot 2 posts above this one).
That should help

This post has been edited by bubbleguuum: Nov 4 2011, 10:52
Go to the top of the page
+Quote Post
zaede
post Nov 4 2011, 11:42
Post #1156





Group: Members
Posts: 37
Joined: 19-May 10
Member No.: 80754



QUOTE (bubbleguuum @ Nov 4 2011, 11:52) *
Untick the "Exact matches" checkbox found in the "Find Release" dialog (see screenshot 2 posts above this one).
That should help


Artists always be found but never the releases !
Go to the top of the page
+Quote Post
bubbleguuum
post Nov 4 2011, 11:53
Post #1157





Group: Developer
Posts: 1103
Joined: 13-November 05
Member No.: 25748



QUOTE (zaede @ Nov 4 2011, 12:42) *
QUOTE (bubbleguuum @ Nov 4 2011, 11:52) *
Untick the "Exact matches" checkbox found in the "Find Release" dialog (see screenshot 2 posts above this one).
That should help


Artists always be found but never the releases !


Clear the "Filter" text field in the dialog ?
Go to the top of the page
+Quote Post
fuffi
post Nov 4 2011, 12:51
Post #1158





Group: Members
Posts: 189
Joined: 10-February 07
From: kölle an rhein
Member No.: 40490



QUOTE (zaede @ Nov 4 2011, 11:42) *
Artists always be found but never the releases !

i can confirm this (at least, replace 'always' with 'sometimes').
i don't have an incident right now, but it seems, that sometimes the plugin swallow up some releases.
i remember being confused when using the websearch with the same pattern as the plugin, the websearch of dg shows more results.
i'll try to remember using the api via the web if this is possible? so i (we all) could test if the plugin shows the same as the api shows.
as far as i understand, the websearch is a bit different from the api?

This post has been edited by fuffi: Nov 4 2011, 12:52
Go to the top of the page
+Quote Post
zaede
post Nov 4 2011, 12:52
Post #1159





Group: Members
Posts: 37
Joined: 19-May 10
Member No.: 80754



QUOTE (bubbleguuum @ Nov 4 2011, 12:53) *
Clear the "Filter" text field in the dialog ?


No way. It`s strange !

If i wright the release number in " Release id or url" and than Next it works.

http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....st&p=771425

This post has been edited by zaede: Nov 4 2011, 12:52
Go to the top of the page
+Quote Post
Tilo
post Nov 5 2011, 05:04
Post #1160





Group: Members
Posts: 2
Joined: 4-November 11
Member No.: 94939



Did more testing but even with "exact matches" and "filters" turned off I can't get any artist list.
Searching by "Release id or url" send me the following "discogs error: release id=3198961: problem connecting to discogs.com"
I have no problem connecting the discogs site though. Enabling a proxy leads to the same error.

Go to the top of the page
+Quote Post
Zarty
post Nov 9 2011, 23:33
Post #1161





Group: Members
Posts: 86
Joined: 30-September 11
Member No.: 94061



Just tried discogs out for the first time on a sample of tracks. About 1 in 5 worked. I was getting this error most of the time...



Very promising though. Hope I can get it to work for me!

Zarty
Go to the top of the page
+Quote Post
Emerelle
post Nov 10 2011, 02:14
Post #1162





Group: Members
Posts: 142
Joined: 3-November 11
Member No.: 94918



Hmm, did you get that error after you selected one of the results? Cause thats one of the things to watch out for, it returns an error if you just hit enter without selecting one of the releases from the right pane.
I love discogs plugin and couldnt live without it. Fortunately, it works fine with most of my tracks.
Go to the top of the page
+Quote Post
Zarty
post Nov 10 2011, 10:06
Post #1163





Group: Members
Posts: 86
Joined: 30-September 11
Member No.: 94061



QUOTE (Emerelle @ Nov 10 2011, 01:14) *
Hmm, did you get that error after you selected one of the results? Cause thats one of the things to watch out for, it returns an error if you just hit enter without selecting one of the releases from the right pane.
I love discogs plugin and couldnt live without it. Fortunately, it works fine with most of my tracks.

Doh! Ok, user error. Now all I need it to do is work on more than one track at a time. :-)

Zarty
Go to the top of the page
+Quote Post
Emerelle
post Nov 10 2011, 21:03
Post #1164





Group: Members
Posts: 142
Joined: 3-November 11
Member No.: 94918



Haha, happened to me the first 100 times I tried that plugin! smile.gif Im glad you got it sorted.

I am still kind of baffled that so many people have problems with this plugin (not seeing releases etc). I never had that happen, also no crashes.
Go to the top of the page
+Quote Post
Zarty
post Nov 14 2011, 18:05
Post #1165





Group: Members
Posts: 86
Joined: 30-September 11
Member No.: 94061



QUOTE (Emerelle @ Nov 10 2011, 20:03) *
Haha, happened to me the first 100 times I tried that plugin! smile.gif Im glad you got it sorted.

I am still kind of baffled that so many people have problems with this plugin (not seeing releases etc). I never had that happen, also no crashes.

The other thing that when wrong initially was that although I had got to the point where the correct album was displayed, I didn't select the correct track in the right way. As a result, the wrong track details were written to the file. I'm not sure what happened exactly but selecting the correct track and moving it to the top of the track list always works so that's what I do now.

Zarty
Go to the top of the page
+Quote Post
Emerelle
post Nov 19 2011, 17:55
Post #1166





Group: Members
Posts: 142
Joined: 3-November 11
Member No.: 94918



Yes, that is one of the things you have to fiddle around with using this addon: the track lists must be totally identical on both sides (release title list and your file list) _incuding_ all gaps/empty lines. Otherwise the wrong info goes into the files. That's one of the things I hope will get improved maybe in future release smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
ledge
post Nov 20 2011, 05:11
Post #1167





Group: Members
Posts: 59
Joined: 13-February 06
Member No.: 27735



QUOTE (Emerelle @ Nov 20 2011, 05:55) *
Yes, that is one of the things you have to fiddle around with using this addon: the track lists must be totally identical on both sides (release title list and your file list) _incuding_ all gaps/empty lines. Otherwise the wrong info goes into the files. That's one of the things I hope will get improved maybe in future release smile.gif


How else do you expect it to know what tags to put to what file? Of course the files on either side must match.

You might want to try unticking "Automatically match discogs tracks to local tracks, based on track length where available" in the preferences. I found this cocked things often enough for me that it wasn't worth using. As long as your tracks are in the correct album order to start with you should be fine.
Go to the top of the page
+Quote Post
Emerelle
post Nov 20 2011, 11:06
Post #1168





Group: Members
Posts: 142
Joined: 3-November 11
Member No.: 94918



Sorry you got me entirely wrong: that was no complaint. Im fine with it. And I have that unticked, nevertheless files need to be exactly on the same level - what I hope for is a better handling of gaps once you remove files from the list.
Go to the top of the page
+Quote Post
fuffi
post Nov 20 2011, 13:01
Post #1169





Group: Members
Posts: 189
Joined: 10-February 07
From: kölle an rhein
Member No.: 40490



i also completley do not understand the intention of having blank lines when deleting a file on the right side.

deleting a track on the left side does not leave a blank line, the rest of the listed tracks (under the deleted one) will just go one level up (as expected), why does the behaviour differ, when deleting a file from the list on the right side?

maybe we can sum the benefits here, so i can see how i could use that feature.
Go to the top of the page
+Quote Post
Emerelle
post Nov 20 2011, 14:09
Post #1170





Group: Members
Posts: 142
Joined: 3-November 11
Member No.: 94918



Exactly this is what was "bugging" me just a little bit: the blank lines on the right side, thats what I was hoping for to get fixed some time. And it is just a pitfall for new users when they update their files and dont know that the wrong info will be written when the files are not on exactly the same level (including blank lines). And I have no idea what this behaviour might be good for, I just got used to it biggrin.gif

This post has been edited by Emerelle: Nov 20 2011, 14:10
Go to the top of the page
+Quote Post
Torava
post Nov 26 2011, 12:53
Post #1171





Group: Members
Posts: 9
Joined: 23-May 11
Member No.: 90918



What's wrong with track order? This happens too often.

This post has been edited by Torava: Nov 26 2011, 12:56
Go to the top of the page
+Quote Post
frogworth
post Nov 26 2011, 14:38
Post #1172





Group: Members
Posts: 163
Joined: 30-December 09
Member No.: 76511



QUOTE (Torava @ Nov 26 2011, 21:53) *
What's wrong with track order? This happens too often.


The answer's on this very page. Untick "Automatically match discogs tracks to local tracks, based on track length where available" in the preferences.
Go to the top of the page
+Quote Post
fuffi
post Nov 26 2011, 15:07
Post #1173





Group: Members
Posts: 189
Joined: 10-February 07
From: kölle an rhein
Member No.: 40490



QUOTE (frogworth @ Nov 26 2011, 14:38) *
Untick "Automatically match discogs tracks to local tracks, based on track length where available" in the preferences.

(i suggested it already) it would be useful to have the configuration setting *inside* the release-window to switch it on/off in realtime. maybe with realtime sorting, so the user could see how the tracks change on his click.
don't know, but i think this might could prevent some of this "allready asked" questions.
Go to the top of the page
+Quote Post
Lucky Luciano
post Nov 26 2011, 18:25
Post #1174





Group: Members
Posts: 66
Joined: 14-May 07
From: Bucharest.ro
Member No.: 43463



Thanks for this great component!

Could you please add an option to remove all existing tags, like the freedb component has?

This post has been edited by Lucky Luciano: Nov 26 2011, 18:25
Go to the top of the page
+Quote Post
Anakunda
post Nov 27 2011, 13:21
Post #1175





Group: Members
Posts: 414
Joined: 24-November 08
Member No.: 63072



Hello, I find one annoying thing on Discogs tagger, sometimes I get the record for queried album with tracklist in shuffled order, I don't know if that's a bug or a feature, but in case of the latter I don't understand the sense of getting tracklist in shuffled order. It's not due to wrong track order at Discogs as the track numbers do match. How can I make Discogs plugin to sort tracks by tracknumber always?? Thanks
Go to the top of the page
+Quote Post

53 Pages V  « < 45 46 47 48 49 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th April 2014 - 05:20