IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 Tech Support Forum Rules

Please read foobar2000 Tech Support Forum Rules before posting and comply with all the points.
Failure to provide all the information pointed out in the above document in your post is considered wasting other people's time and in extreme cases will lead to your topic getting locked without a reply.


See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

 
Reply to this topicStart new topic
Songs will not add to a playlist.
Bcr1299
post May 1 2013, 23:43
Post #1





Group: Members
Posts: 3
Joined: 1-May 13
Member No.: 107921



I am having a weird issue. My songs for a new album I just got are added to the library, however, when I right click the artist and create auto playlist, the songs from that particular album are not showing up. All of the other albums from the artist are fine, however, the one album just wont show up. The weird part is that the list of songs shows up in the Filter, but will not show up when you try and add them to a playlist. Any Ideas? I tried the search and couldn't find anything on this issue.
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post May 1 2013, 23:50
Post #2





Group: Members
Posts: 4330
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



subtle typo in the tag? leading/trailing whitespace perhaps?
Go to the top of the page
+Quote Post
Bcr1299
post May 2 2013, 00:04
Post #3





Group: Members
Posts: 3
Joined: 1-May 13
Member No.: 107921



QUOTE (marc2003 @ May 1 2013, 18:50) *
subtle typo in the tag? leading/trailing whitespace perhaps?

Checked and nothing. I didn't really want to do this, but I think I may clear my settings file and do a full clean install of Foobar2k.

Edit: Did a clean install and still have the issue. Considering wiping the tags and readding all of them.

This post has been edited by Bcr1299: May 2 2013, 00:09
Go to the top of the page
+Quote Post
Bcr1299
post May 2 2013, 21:37
Post #4





Group: Members
Posts: 3
Joined: 1-May 13
Member No.: 107921



QUOTE (Bcr1299 @ May 1 2013, 19:04) *
QUOTE (marc2003 @ May 1 2013, 18:50) *
subtle typo in the tag? leading/trailing whitespace perhaps?

Checked and nothing. I didn't really want to do this, but I think I may clear my settings file and do a full clean install of Foobar2k.

Edit: Did a clean install and still have the issue. Considering wiping the tags and readding all of them.

Solution if someone else encounters this problem. Make sure the Album artists and Artists coincide with the rest of the artist. If there is one letter that is capitalized and in the other album that isn't, they wont show up in the Artist playlist because Foobar reads this as two different artists.
Go to the top of the page
+Quote Post
Ouroboros
post May 2 2013, 22:29
Post #5





Group: Members
Posts: 289
Joined: 30-May 08
From: UK
Member No.: 53927



In other words, a typo in the Artist tags, as marc2003 suggested.....
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st April 2014 - 06:05