IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 41 42 43 44 45 >  
Reply to this topicStart new topic
foo_audioscrobbler 1.4.7, standalone Audioscrobbler component
Mys
post Jan 22 2013, 00:29
Post #1051





Group: Members
Posts: 7
Joined: 21-January 13
Member No.: 106084



I know other people may not want this (or it may be outside the scope of the plugin, Default UI, or CUI) the ability to "favorite a song" that is currently playing would be a nice addition to this.
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Jan 22 2013, 11:15
Post #1052





Group: Members
Posts: 4326
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



you want foo_softplaylists
Go to the top of the page
+Quote Post
Mys
post Jan 22 2013, 21:45
Post #1053





Group: Members
Posts: 7
Joined: 21-January 13
Member No.: 106084



Does foo_softplaylists show up as an option for DefaultUI, or is it a context menu? Sorta new to this whole thing, as I was having issues with a theme I had installed that wouldn't update my media library.

It is downloaded and listed as a component in my Foobar entries, but I don't see it as UI element.
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Jan 23 2013, 10:35
Post #1054





Group: Members
Posts: 4326
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



it's a context menu item (right click>last.fm). you can bind it to a keyboard shortcut or button to make using it easier.

This post has been edited by marc2003: Jan 23 2013, 10:35
Go to the top of the page
+Quote Post
EpicForever
post Jan 23 2013, 19:06
Post #1055





Group: Members
Posts: 652
Joined: 14-September 11
From: Szczecin, PL
Member No.: 93712



Mys and marc2003 - thanks smile.gif I was thinking about that option ("favorite song") and now I got it smile.gif . I always omitted softplaylist component on foobar website smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
EpicForever
post Jan 25 2013, 20:17
Post #1056





Group: Members
Posts: 652
Joined: 14-September 11
From: Szczecin, PL
Member No.: 93712



Well... There's something wrong...

from console:
Opening track for playback: "M:\CD-DA\Diego Hostettler\Diego Instant Reality (KA85CD) (2003)\04 Diego Sacrament.flac"
Audioscrobbler: Submitting track...
Audioscrobbler: Submission succeeded.
foo_softplaylists: feed downloading: error
foo_softplaylists: failed to love track: authentication failed: empty reply
foo_softplaylists: failed to love track 'Sacrament' by 'Diego'

I'll try to search for foo_softplaylists related thread...
Go to the top of the page
+Quote Post
Mys
post Jan 25 2013, 20:20
Post #1057





Group: Members
Posts: 7
Joined: 21-January 13
Member No.: 106084



QUOTE (EpicForever @ Jan 25 2013, 14:17) *
Well... There's something wrong...

from console:
Opening track for playback: "M:\CD-DA\Diego Hostettler\Diego Instant Reality (KA85CD) (2003)\04 Diego Sacrament.flac"
Audioscrobbler: Submitting track...
Audioscrobbler: Submission succeeded.
foo_softplaylists: feed downloading: error
foo_softplaylists: failed to love track: authentication failed: empty reply
foo_softplaylists: failed to love track 'Sacrament' by 'Diego'

I'll try to search for foo_softplaylists related thread...


It seemed to work for me: foo_softplaylists: successfully loved track 'Newme' by 'Jamie Lidell
Go to the top of the page
+Quote Post
EpicForever
post Jan 26 2013, 23:16
Post #1058





Group: Members
Posts: 652
Joined: 14-September 11
From: Szczecin, PL
Member No.: 93712



I noticed one bad thing. Banning tracks from foo_softplaylists works - I see "banned tracks list" on my L.fm profile, but foo_audioscrobbler just scrobbles them and they are still visible in my recently played list and become entries in my L.fm library... It may be problem with Last.FM servers/web software, but I'm not sure, maybe there's something that could be done inside client software to prevent this behaviour...
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Jan 28 2013, 13:00
Post #1059





Group: Members
Posts: 4326
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



if you tag your files that you don't want to scrobble with a rating of 1, you can prevent foo_audioscrobbler from submitting. look under file>preferences>tools>audioscrobbler>field remapping.

replace the default of

CODE
[%artist%]


with

CODE
$ifequal(%rating%,1,,[%artist%])


with the artist left blank, the track won't get submitted.

but if you really don't like these tracks then you'd be using foo_skip to not even play them.... tongue.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
grinccaffe
post Feb 25 2013, 15:08
Post #1060





Group: Members
Posts: 6
Joined: 17-February 13
Member No.: 106696



QUOTE (marc2003 @ Feb 25 2013, 10:47) *
ESPlaylist allows you to hide column headers and i *think* it has clickable ratings per track in the playlist

http://foo2k.chottu.net


Hi, sorry if I'm on the wrong topic but I need help and do not know where to go.
How can I remove foo_audioscrobbler version 2.3.1. and set foo_audioscrobbler The latest version is 1.4.7. They will not offer me the option * remove *. The option is grayed out.

Foobar Notification:
"They can not be automatically uninstalled or updated from within foobar2000.
If you wish to automatically update add-on components that are grayed out, please re-run the foobar2000 installer and choose to move your components to your personal folder. "

I do not know what it means to "re-run the foobar2000 installer" and how to do it???
What is the first step? In the options: File, Edit, View, etc. anywhere there is an option "re-run".
Please help, explanation for beginners-retired smile.gif
Best regards.
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Feb 25 2013, 15:46
Post #1061





Group: Members
Posts: 4326
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



the "installer" is the setup program from the download page found here: http://www.foobar2000.org/download

just make sure you close foobar before doing this.
Go to the top of the page
+Quote Post
grinccaffe
post Feb 25 2013, 16:09
Post #1062





Group: Members
Posts: 6
Joined: 17-February 13
Member No.: 106696



QUOTE (marc2003 @ Feb 25 2013, 15:46) *
the "installer" is the setup program from the download page found here: http://www.foobar2000.org/download

just make sure you close foobar before doing this.


Thanks for your prompt response.
I opened the installer. Do I have to download Latest stable version Download foobar2000 V1.2.3 even though I already have?
Will I lose all data and settings on my old current Foobar, do I have to set up all the settings from the beginning?
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Feb 25 2013, 16:15
Post #1063





Group: Members
Posts: 4326
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



it'll be fine. all your current settings will remain intact.
Go to the top of the page
+Quote Post
grinccaffe
post Feb 25 2013, 16:36
Post #1064





Group: Members
Posts: 6
Joined: 17-February 13
Member No.: 106696



QUOTE (marc2003 @ Feb 25 2013, 16:15) *
it'll be fine. all your current settings will remain intact.

Foobar Updated!
But again, I can not remove foo_audioscrobbler version 2.3.1.
And still the component is in gray.
Go to the top of the page
+Quote Post
Andreasvb
post Feb 25 2013, 17:55
Post #1065





Group: Members
Posts: 1330
Joined: 6-March 04
From: Sweden
Member No.: 12509



QUOTE (grinccaffe @ Feb 25 2013, 16:36) *
QUOTE (marc2003 @ Feb 25 2013, 16:15) *
it'll be fine. all your current settings will remain intact.

Foobar Updated!
But again, I can not remove foo_audioscrobbler version 2.3.1.
And still the component is in gray.

You could just remove the .dll file from the components-folder manually then.
Then drag the new foo_audioscrobbler.dll to the Components list inside foobar2000 Preferences-window.


--------------------
Windows 8.1 Pro x64 Media Center // foobar2000 1.3.1
Go to the top of the page
+Quote Post
grinccaffe
post Feb 25 2013, 18:27
Post #1066





Group: Members
Posts: 6
Joined: 17-February 13
Member No.: 106696



QUOTE (Andreasvb @ Feb 25 2013, 17:55) *
QUOTE (grinccaffe @ Feb 25 2013, 16:36) *
QUOTE (marc2003 @ Feb 25 2013, 16:15) *
it'll be fine. all your current settings will remain intact.

Foobar Updated!
But again, I can not remove foo_audioscrobbler version 2.3.1.
And still the component is in gray.

You could just remove the .dll file from the components-folder manually then.
Then drag the new foo_audioscrobbler.dll to the Components list inside foobar2000 Preferences-window.

Please, explain to me how to manually remove the file from the Window Preferences: components, / Installed components: .
Manually I dim the component and press the DELETE button, no reaction.
Right click the mouse on the component and delete, again nothing.
While the component is in the gray area I can not (I do not know how) to do anything.
Help I need smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Andreasvb
post Feb 25 2013, 19:11
Post #1067





Group: Members
Posts: 1330
Joined: 6-March 04
From: Sweden
Member No.: 12509



You do it from the folder where the file is located, not inside foobar2000.


--------------------
Windows 8.1 Pro x64 Media Center // foobar2000 1.3.1
Go to the top of the page
+Quote Post
grinccaffe
post Feb 25 2013, 21:28
Post #1068





Group: Members
Posts: 6
Joined: 17-February 13
Member No.: 106696



QUOTE (Andreasvb @ Feb 25 2013, 19:11) *
You do it from the folder where the file is located, not inside foobar2000.


Nothing.
I can not find the Folder / File "Audioscrobbler, Version 2.3.1, foo_audioscrobbler" to remove it manually.
Info About Audioscrobbler: http://www.last.fm
I've been looking everywhere in the Control Panel programs but nothing. Since there is only Last.fm Last.fm scrobbler 2.1.33 Program Mintenance.
Can this file be under some other name or symbol?
Go to the top of the page
+Quote Post
Andreasvb
post Feb 25 2013, 21:57
Post #1069





Group: Members
Posts: 1330
Joined: 6-March 04
From: Sweden
Member No.: 12509



It's where you installed foobar2000, on the HDD.

..\foobar2000\components



--------------------
Windows 8.1 Pro x64 Media Center // foobar2000 1.3.1
Go to the top of the page
+Quote Post
grinccaffe
post Feb 25 2013, 23:54
Post #1070





Group: Members
Posts: 6
Joined: 17-February 13
Member No.: 106696



FOOBAR RADIO
QUOTE (Andreasvb @ Feb 25 2013, 21:57) *
It's where you installed foobar2000, on the HDD.

..\foobar2000\components

Thanks to God, your support and my perseverance, I managed it smile.gif
I was struggling with it all day. I drank a liter of black coffee and smoked a whole pack of cigarettes smile.gif
Now that I know how that goes, I can say that it's easy smile.gif
Going to existing Foobar installed, right click the mouse and hit the Run as Administrator, click Next, click I Agree, Standarrd installation - Next, Choose Install Location - Next, Choose Components - Install, and now the most important next step choose to move your components to your personal folder. Other in order to finish. And that's it smile.gif
I hope this flowchart for pensioners beginners, someone will help.
Thank you everyone for your help and patience.
Greetings from Croatian smile.gif

This post has been edited by grinccaffe: Feb 26 2013, 00:26
Go to the top of the page
+Quote Post
Andreasvb
post Feb 26 2013, 00:43
Post #1071





Group: Members
Posts: 1330
Joined: 6-March 04
From: Sweden
Member No.: 12509



Dat link. wink.gif

Not sure what's more easy, I prefer having everything in one folder where I manage everything myself, in a portable install.

Each to their own, glad you got it to work.


--------------------
Windows 8.1 Pro x64 Media Center // foobar2000 1.3.1
Go to the top of the page
+Quote Post
McBag
post Mar 14 2013, 14:37
Post #1072





Group: Members
Posts: 16
Joined: 4-September 10
Member No.: 83614



Hello,
I just configured foobar to use my socks5 server but the audio scrobbler extensions always gives me this error now: Audioscrobbler: Invalid data, full line expected.
Any idea how to fix it?
Thanks in advance.
: Btw without the socks everything works as it should (Audioscrobbler: Handshake successful)

Greets McBag

This post has been edited by McBag: Mar 14 2013, 14:38
Go to the top of the page
+Quote Post
flaicher
post Jun 26 2013, 16:48
Post #1073





Group: Members
Posts: 2
Joined: 26-June 13
Member No.: 108833



For some reason audioscrobbler likes to scrobble "ReVamp - Here's My Hell" mostly after long tracks and rarely after shorter tracks.
Long = about +15min tracks (most of Beardyman's lives exceed that limit).
I tried to actually listen to Here's My Hell to fix the glitch but the next day I had some extra scrobbles already.
Go to the top of the page
+Quote Post
luppa
post Jun 29 2013, 14:40
Post #1074





Group: Members
Posts: 6
Joined: 19-June 11
Member No.: 91652



I'm currently using the last.fm "official" scrobbler. I don't want to scrobble all that I play all the time - I have a playlist full of tracks that I use when practicing playing, I might go through a song ten times when practicing it. I don't want those ten times to be scrobbled.

With this foo_audioscrobbler, is it possible to ignore the plays from a certain playlist? Manually toggling the "Enable scrobbling" is kind of a pain - I always forget to toggle it off, or to toggle it on afterwards.
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Jun 29 2013, 18:42
Post #1075





Group: Members
Posts: 4326
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



no. you can choose it to ignore tracks if they are not monitored as part of your library. or you can mess around with title formatting so it ignores tracks based on their tags or other properties but not on playlist names.
Go to the top of the page
+Quote Post

45 Pages V  « < 41 42 43 44 45 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th April 2014 - 21:58