IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
foo_qconfig, easy access of config pages
janjan
post Jul 9 2004, 17:36
Post #1





Group: Members
Posts: 197
Joined: 13-July 03
Member No.: 7738



What is foo_qconfig?
With foo_qconfig you can add menu items which leads to previously defined configuration pages in the config dialog. This means you can access for example the 'Title formatting' option with one click or key press.

How to use?
It's pretty selfexplaining, just take a look at the examples

Why does it look like foo_quicktag?
Well, basically this _is_ foo_quicktag, I only took the source, added a few lines, removed others and that was all. Thanks to musicmusic for making his plugin opensource smile.gif

Download
Quick Config 0.2

Quick Config 0.2 sourcecode

News
-> 0.2 released
First version ever released, have fun with it smile.gif

This post has been edited by janjan: Jul 9 2004, 19:49
Go to the top of the page
+Quote Post
Lyx
post Jul 9 2004, 19:13
Post #2





Group: Members
Posts: 3353
Joined: 6-July 03
From: Sachsen (DE)
Member No.: 7609



hmmhmm, now, if this thing could import/export configurations of selectable config-pages, this would be heaven for style-designers. Like, export the config of ui_columns and foo_osd and the copy-string to one file which can then be imported on another pc.

I'm all for a plugin which acts as a central configuration manager.

- Lyx

This post has been edited by Lyx: Jul 9 2004, 19:15


--------------------
I am arrogant and I can afford it because I deliver.
Go to the top of the page
+Quote Post
ilikedirtthe2nd
post Jul 9 2004, 19:40
Post #3





Group: Members
Posts: 470
Joined: 26-October 01
From: Germany
Member No.: 352



very nice, thanks for another interesting component, janjan smile.gif finally; quick access to dsp manager! biggrin.gif

This post has been edited by ilikedirtthe2nd: Jul 9 2004, 19:40
Go to the top of the page
+Quote Post
janjan
post Jul 9 2004, 19:48
Post #4





Group: Members
Posts: 197
Joined: 13-July 03
Member No.: 7738



@Lyx

I don't think that this is possible with the current SDK
Go to the top of the page
+Quote Post
jkwarras
post Oct 1 2004, 13:36
Post #5





Group: Members
Posts: 808
Joined: 10-June 03
From: Zaragoza
Member No.: 7113



Hi janjan,

Could it be possible to have access via 'Quick Config' to something like Preferences>Database>Scan? Right now we can have direct acces to the Database Config page, but not to any 'button' on it, which will be very nice smile.gif

Another idea I throw in the air. Since we don't have any 'Auto-update database' plugin, and if what I request can be done, if we can add an plugin that schedule some commands when foobar launch or when we hit a HotKey, we can get to something close to it. For ex.

1º) Preferences>Database>Scan
2º) Preferences>Database>Remove old entries
3º) Components>Album List>Refresh view
[...]


--------------------
Iván
My Blog: http://www.ivancastell.org
Go to the top of the page
+Quote Post
janjan
post Oct 1 2004, 18:54
Post #6





Group: Members
Posts: 197
Joined: 13-July 03
Member No.: 7738



Accessing Buttons and stuff in control panels could only be done doing some ugly Win32 Api Hacking, I think there is no 'legal' way with the current SDK.

For your second idea: You think of a plugin which allows executing mutiple foobar commands with one 'click'?
Go to the top of the page
+Quote Post
jkwarras
post Oct 1 2004, 19:13
Post #7





Group: Members
Posts: 808
Joined: 10-June 03
From: Zaragoza
Member No.: 7113



QUOTE (janjan @ Oct 1 2004, 09:54 AM)
Accessing Buttons and stuff in control panels could only be done doing some ugly Win32 Api Hacking, I think there is no 'legal' way with the current SDK.


Sad to know rolleyes.gif

QUOTE (janjan @ Oct 1 2004, 09:54 AM)
For your second idea: You think of a plugin which allows executing mutiple foobar commands with one 'click'?
*


Exactly, something that with only one click will execute (in the specified order) several foobar commands. Or maybe if the user don't need an order, just execute all the commands at the same time. A plugin like that can fit a lot of user's needs.

For ex. I could configure it in a way that just with a simple click (and an option to execute it when foobar start could be great), after expecifying all the commands, be able to update the database, remove old entries, refresh album list (panel), and maybe generate some playlists (Extended playlist generator). For this particular use it will need to acces stuff like Preferences>Database>Scan..so, I don't know if this can be done.

But for other purposes it could be also very useful smile.gif


--------------------
Iván
My Blog: http://www.ivancastell.org
Go to the top of the page
+Quote Post
janjan
post Oct 1 2004, 19:24
Post #8





Group: Members
Posts: 197
Joined: 13-July 03
Member No.: 7738



Couldn't this be done using foo_lua? I don't know much about this but I think it can access menu commands so you could give it a try (at least if you have some coding experience unsure.gif ).
Go to the top of the page
+Quote Post
jkwarras
post Oct 1 2004, 20:26
Post #9





Group: Members
Posts: 808
Joined: 10-June 03
From: Zaragoza
Member No.: 7113



QUOTE (janjan @ Oct 1 2004, 10:24 AM)
I think it can access menu commands so you could give it a try (at least if you have some coding experience unsure.gif ).
*


Unfortunely, I don't...I did a pascal course once, that's the only 'training' I have in coding rolleyes.gif


--------------------
Iván
My Blog: http://www.ivancastell.org
Go to the top of the page
+Quote Post
Melomane
post Apr 12 2006, 10:55
Post #10





Group: Members
Posts: 643
Joined: 13-January 03
From: Marseille
Member No.: 4552



janjan, no port for foobar 0.9?


--------------------
Music is my first love.
Go to the top of the page
+Quote Post
jon.schaffer
post Jun 10 2006, 22:05
Post #11





Group: Validating
Posts: 66
Joined: 24-July 05
From: Paris, France
Member No.: 23492



Don't know if 'lobbying' can work... anyway, I second Melomane: will we see your plug-in in the new Foobar ?
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th April 2014 - 06:47