IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
Pro logic 2 and mp3 playback
trs
post Sep 18 2004, 22:57
Post #1





Group: Members
Posts: 8
Joined: 18-September 04
Member No.: 17096



I have just got a pro logic 2 receiver. When I playback mp3's or other compressed audio using the pro logic 2 music or movie mode I get only what I can describe as garbage coming out of the rear channels. This doesn’t happen with all my mp3 files but a considerable number are affected. I was wondering why this happens? Is it normal?
Go to the top of the page
+Quote Post
Single
post Sep 19 2004, 01:09
Post #2





Group: Members
Posts: 54
Joined: 3-February 04
From: Lipetsk, Russia
Member No.: 11733



QUOTE (trs @ Sep 19 2004, 12:57 AM)
This doesn’t happen with all my mp3 files but a considerable number are affected.  I was wondering why this happens? Is it normal?
*


Hi!

It is normal for VBR mode mp3s like "--alt-preset standart", "--alt-preset extreme" or any "-V" even at top bitrates. Also it is possible a result of CBR low bitrate mp3s. My advise is to use only ABR mode at around 256 kbps to encoding mp3 to preserve surround sound component.
Go to the top of the page
+Quote Post
trs
post Sep 19 2004, 18:19
Post #3





Group: Members
Posts: 8
Joined: 18-September 04
Member No.: 17096



Hi,

Thanks for that information. All of my vbr mp3's give artefacts out of the rear channels I have some low bit rate cbr mp3's, some of them are fine and others give very little sound and volume out of the rear channels I guess it depends on the track and encoder used. Now that have read dolby’s description of pro logic 2 it is easy to see why this happens. I think its time I re-ripped my entire collection in flac anyway.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st April 2014 - 08:12