IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 General Forum Rules

This is NOT a tech support forum.
Tech support questions go to foobar2000 Tech Support forum instead.

See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

2 Pages V   1 2 >  
Closed TopicStart new topic
foobar2000 v0.9.5.2 beta
Frank Bicking
post Apr 8 2008, 22:37
Post #1





Group: Super Moderator
Posts: 1823
Joined: 24-July 02
Member No.: 2776



foobar2000 v0.9.5.2 beta has been released.

It includes new visualisations, available as UI elements, popup windows, and toolbars.



Spectrum has been renamed to Spectrogram, which offers more options now.

Double-click to switch to fullscreen mode.

Full changelog:
  • You can now edit track titles and comments within the freedb dialog.
  • Ability to auto-resize playlist columns to match playlist view size.
    Right-click on the column headers and enable the option in the "Columns" submenu.
  • Improved ID3v2 specification compliance.
  • Converter: Improved handling of very long tracks.
  • Support for displaying cover art extracted from WMA files.

Download


--------------------
foobar2000.audiohq.de
Go to the top of the page
+Quote Post
Spirit_of_the_oc...
post Apr 8 2008, 23:13
Post #2





Group: Members
Posts: 583
Joined: 12-September 06
Member No.: 35092



Sorry.I hope this is the right place for posting questions about the beta. I recognized a strange behaviour using the spectrogram (scrolling mode). When i click the right mouse button the spectogram stutters. The same happens when the preferences page pops up.
Go to the top of the page
+Quote Post
Cutter
post Apr 9 2008, 01:33
Post #3





Group: Members
Posts: 264
Joined: 3-December 03
Member No.: 10152



Nice, thanks!
Go to the top of the page
+Quote Post
Keikonium
post Apr 9 2008, 01:45
Post #4





Group: Members
Posts: 653
Joined: 1-May 06
From: Canada
Member No.: 30281



Is the metadb_display_hook API still supported in this beta?


--------------------
Song List: keikoniumboards.ke.funpic.org/files/songlist.html
Go to the top of the page
+Quote Post
thuan
post Apr 9 2008, 03:03
Post #5





Group: Members
Posts: 964
Joined: 10-June 06
Member No.: 31716



Thanks, it works nice especially the new ability to edit track titles and comments within the freedb dialog.

@Keikonium: AFAIK cwb_hooks still works over here in CUI.
Go to the top of the page
+Quote Post
lextune
post Apr 9 2008, 05:45
Post #6





Group: Members
Posts: 304
Joined: 5-August 05
Member No.: 23715



Sweet. Thanks all. smile.gif


--------------------
foobar2000 + EAC + Burrrn = Happiness
Go to the top of the page
+Quote Post
greenfoot
post Apr 9 2008, 07:12
Post #7





Group: Members
Posts: 45
Joined: 20-January 07
Member No.: 39831



The oscilloscope isn't working for me, but the other visualizations are. Am I missing something?
Go to the top of the page
+Quote Post
skelly831
post Apr 9 2008, 07:16
Post #8





Group: Members (Donating)
Posts: 782
Joined: 11-April 05
From: México
Member No.: 21361



Thanks for the heads up, I really like the oscilloscope and spectrum visualizations smile.gif


--------------------
we was young an' full of beans
Go to the top of the page
+Quote Post
Prodoc
post Apr 9 2008, 09:02
Post #9





Group: Members
Posts: 241
Joined: 16-October 03
Member No.: 9335



QUOTE
Improved ID3v2 specification compliance.

Are we talking about just the way the info is stored or does it also include native support for more ID3v2.4 tag frames?
Go to the top of the page
+Quote Post
frequenzy
post Apr 9 2008, 11:53
Post #10





Group: Members
Posts: 2
Joined: 30-October 06
Member No.: 36947



will try this one :-)
Go to the top of the page
+Quote Post
Yirkha
post Apr 9 2008, 12:43
Post #11





Group: FB2K Moderator
Posts: 2359
Joined: 30-November 07
Member No.: 49158



QUOTE (Keikonium @ Apr 9 2008, 01:45) *
Is the metadb_display_hook API still supported in this beta?
The metadb_display_hook API is only declared deprecated in 0.9.5.2 - that means solely that no developers should use it in the newly created components. But it still works as before and no compatibility is broken. According to foosion, the time when it will be removed altogether has not yet been decided.


--------------------
Full-quoting makes you scroll past the same junk over and over.
Go to the top of the page
+Quote Post
Josef K.
post Apr 9 2008, 13:08
Post #12





Group: Members
Posts: 111
Joined: 25-November 04
From: village
Member No.: 18344



New visualisations are pleasant, but the freedb component improvement is fundamental! It will save a lot of work. smile.gif
Big THANK YOU for the developers!


--------------------
Is there a difference between yes and no?
Go to the top of the page
+Quote Post
NullString
post Apr 9 2008, 15:26
Post #13





Group: Members
Posts: 137
Joined: 23-May 06
From: Chile!
Member No.: 31067



omg thanks!
Go to the top of the page
+Quote Post
NetRanger
post Apr 9 2008, 15:56
Post #14





Group: Members
Posts: 55
Joined: 2-November 03
Member No.: 9605



Cool. Will grab this new Beta when i get back home and give it as test run. smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Leeoniya
post Apr 10 2008, 05:56
Post #15





Group: Members
Posts: 23
Joined: 10-May 03
Member No.: 6527



"WOW" is all i have to say. fb2k has been going through some fantastic changes in the last few releases, i have been waiting for something like these viz components to be integrated for a long time. it always annoyed me that i have the most powerful audio/tagging/transcoding utility with very little visual feedback on the actual data.

one thing i noticed is my CPU usage skyrockets during some playbacks randomly while keeping the same quality/fft settings though.....maybe take a look at that before next beta/RC/final. sits at like 2-3 percent, then goes to 100%, not during playback, but if i press stop and play, it does.

Also, i would love to see a bit more grid config in the visualizations....finer grid increment/gradation options, and definitely a log/linear scale on either side of the spectrogram.

great work,
Leon
Go to the top of the page
+Quote Post
smok3
post Apr 10 2008, 09:44
Post #16


A/V Moderator


Group: Moderator
Posts: 1709
Joined: 30-April 02
From: Slovenia
Member No.: 1922



peakmeter is all mine!
great.

q: is there a way to do thinner lines between framed windows?

This post has been edited by smok3: Apr 10 2008, 09:51


--------------------
PANIC: CPU 1: Cache Error (unrecoverable - dcache data) Eframe = 0x90000000208cf3b8
NOTICE - cpu 0 didn't dump TLB, may be hung
Go to the top of the page
+Quote Post
B
post Apr 10 2008, 18:35
Post #17





Group: Members (Donating)
Posts: 175
Joined: 6-May 02
From: The Netherlands
Member No.: 1985



The oscilloscope is great! Reminds me of the protracker days, thank you!


--------------------
http://digitalx.org
Go to the top of the page
+Quote Post
VeaaC
post Apr 11 2008, 13:31
Post #18





Group: Members
Posts: 52
Joined: 10-December 06
Member No.: 38550



The Spectrogram seems to loose sharpness with high FFT sizes. In full screen mode I like the logarithmic mode, and it looks best in the lower frequencies with higher FFT, but at the same time the higher frequencies loose their sharpness.

Maybe a better downscaling would solve this...
Go to the top of the page
+Quote Post
JohanDeBock
post Apr 11 2008, 14:17
Post #19





Group: Developer
Posts: 250
Joined: 23-March 05
Member No.: 20866



QUOTE (VeaaC @ Apr 11 2008, 14:31) *
The Spectrogram seems to loose sharpness with high FFT sizes. In full screen mode I like the logarithmic mode, and it looks best in the lower frequencies with higher FFT, but at the same time the higher frequencies loose their sharpness.

Maybe a better downscaling would solve this...


Heisenberg uncertainty principle wink.gif

This post has been edited by JohanDeBock: Apr 11 2008, 14:19


--------------------
foo_softplaylists: http://tiny.cc/kh9m9
Go to the top of the page
+Quote Post
Peter
post Apr 12 2008, 22:10
Post #20





Group: Admin
Posts: 3269
Joined: 30-September 01
Member No.: 84



Beta 2 has been released, with two bug fixes and visualisation full-screen mode toggles in visualisation context menus.


--------------------
This job would be great if it wasn't for the users.
Go to the top of the page
+Quote Post
TuNk77
post Apr 13 2008, 02:15
Post #21





Group: Members
Posts: 127
Joined: 1-December 06
From: Norway
Member No.: 38241



Thanks for the new beta smile.gif but i have some issues with the dialog replay gain window, it does not always remember the position, can anyone else reproduce this behavior?
And it would be nice if the mouse cursor could be hidden when using visualization full-screen mode smile.gif
IMO, the colors should be the same for full-screen mode and none full-screen mode.
And the possibility for changing the colors for all the visualizations would also be nice.

And please do not delete my post if i violate the TOS, move my post or make a split wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Egor
post Apr 13 2008, 06:09
Post #22





Group: Members
Posts: 826
Joined: 29-September 04
Member No.: 17374



Thought I should remind of this bug:
not corrupted 24-bit FLAC file not playable

The file is still not playable in fb2k 0.9.5.2 beta 2, Winamp plays it OK.
Go to the top of the page
+Quote Post
Squeller
post Apr 13 2008, 08:42
Post #23





Group: Members
Posts: 2351
Joined: 28-August 02
Member No.: 3218



QUOTE (Egor @ Apr 13 2008, 07:09) *
Thought I should remind of this bug:
There has also a converter bug been reported.
Go to the top of the page
+Quote Post
vigylant
post Apr 13 2008, 13:01
Post #24





Group: Members
Posts: 125
Joined: 4-June 07
Member No.: 44055



A little bug: (Here at least)
If you set transparency in the settings, then click the close button, the transparency disappears... Also tried setting it, then restart foobar, still no good. But when you open the settings window again, it comes back.

And one more thing:
Would it be possible for the little "now playing" play icon in the "Playing" column to show if you change something in the facets, then change back? (It disappears)


--------------------
Foobar2000 @ Onkyo SE-90PCI @ Sennheiser HD595 :)
Go to the top of the page
+Quote Post
kode54
post Apr 13 2008, 23:13
Post #25





Group: Admin
Posts: 4502
Joined: 15-December 02
Member No.: 4082



QUOTE (vigylant @ Apr 13 2008, 05:01) *
A little bug: (Here at least)
If you set transparency in the settings, then click the close button, the transparency disappears... Also tried setting it, then restart foobar, still no good. But when you open the settings window again, it comes back.

No bug. Transparency is only applied when the window is inactive.
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th April 2014 - 03:57