IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages V  « < 2 3 4 5 6 >  
Reply to this topicStart new topic
Autosave & Autobackup (foo_jesus), Free salvation for your configuration, playlists and soul.
RogerG
post May 20 2010, 06:15
Post #76





Group: Members
Posts: 154
Joined: 2-April 06
From: Germany
Member No.: 29078



I have a suggestion:
- make an option to save after the foobar window has been inactive for x seconds.
Because saving freezes the ui, I want it to be done only if the window is in background and I am currently not using the ui.
- make an option only to save after computer has been idle for x seconds. Because saving could slow down other processes, especially hard disk access, I'd like it to be done only if I am away from the computer.
Go to the top of the page
+Quote Post
teohhanhui
post Jul 21 2010, 23:37
Post #77





Group: Members
Posts: 34
Joined: 2-October 09
Member No.: 73639



I think it would make sense to add an option of "on playlist modification, after X minutes" (delayed if further modifications are detected within the specified time frame).

Thanks. This component has saved me many times.

This post has been edited by teohhanhui: Jul 21 2010, 23:40
Go to the top of the page
+Quote Post
zuxla
post Aug 21 2010, 22:23
Post #78





Group: Members
Posts: 2
Joined: 21-August 10
Member No.: 83263



Can not run foo_jesus whilte copying plugin to component folder. Message on startup foobar2000:
QUOTE
Failed to load DLL: foo_jesus.dll
Reason: The specified procedure could not be found.

Using foobar v1.0.

Tired of manually save playlists. Will there be a compatible version?

This post has been edited by zuxla: Aug 21 2010, 22:25
Go to the top of the page
+Quote Post
tpijag
post Aug 21 2010, 23:25
Post #79





Group: Members
Posts: 2337
Joined: 19-May 08
Member No.: 53637



Not sure what you have done, but it is compatible.

terry
Go to the top of the page
+Quote Post
Robbi
post Aug 23 2010, 18:31
Post #80





Group: Members
Posts: 9
Joined: 6-June 06
Member No.: 31535



Hello,

I have a problem. By trying the new version of "foo_jesus.dll" I destroyed the old one v.0.0.3 which was running fine with my foobar 2000 v0.9.6.9. mad.gif

Is there an issue? Where can I download older versions of "foo_jesus.dll"?

Regards,
Robbi
Go to the top of the page
+Quote Post
thuan
post Aug 23 2010, 18:51
Post #81





Group: Members
Posts: 964
Joined: 10-June 06
Member No.: 31716



When I use * for "Files and Directory to back up(...)" to back up everything, foo_jesus also backs up two folders "." and ".." in the zip file. Can you exclude them? Or what can I do otherwise to not include them?

This post has been edited by thuan: Aug 23 2010, 18:53
Go to the top of the page
+Quote Post
Andreasvb
post Aug 23 2010, 19:08
Post #82





Group: Members
Posts: 1330
Joined: 6-March 04
From: Sweden
Member No.: 12509



thuan: Those are not real folders, it's just an indicator where you're.

. = current folder
.. = go one folder up


--------------------
Windows 8.1 Pro x64 Media Center // foobar2000 1.3.1
Go to the top of the page
+Quote Post
Yirkha
post Aug 23 2010, 19:41
Post #83





Group: FB2K Moderator
Posts: 2359
Joined: 30-November 07
Member No.: 49158



Hmm yeah, a valid bug. "." and ".." are filtered in sub-directories, but not on the top most level. Will be fixed eventually.
For the time being, you can use "." instead of "*". Make sure not to store the backups under the same folder though.


--------------------
Full-quoting makes you scroll past the same junk over and over.
Go to the top of the page
+Quote Post
zuxla
post Aug 23 2010, 20:30
Post #84





Group: Members
Posts: 2
Joined: 21-August 10
Member No.: 83263



QUOTE (tpijag @ Aug 22 2010, 01:25) *
Not sure what you have done, but it is compatible.

terry

1. I have copyed plugin to components direcrory of foobar,
2. Run foobar2000 and get error message.
Is something wrong?
Go to the top of the page
+Quote Post
thuan
post Aug 24 2010, 07:59
Post #85





Group: Members
Posts: 964
Joined: 10-June 06
Member No.: 31716



@Yirkha: Thanks for the hint. Obviously I don't use the profile folder as backup destination because I want to back up everything.

@Andreasvb: I'm a Unix server admin.

This post has been edited by thuan: Aug 24 2010, 08:00
Go to the top of the page
+Quote Post
sisyph
post Sep 16 2010, 07:08
Post #86





Group: Members
Posts: 8
Joined: 25-February 10
Member No.: 78513



just a quick question: if I pause a track does the counter (while playing, every X minutes) continue after I resume? or is it interrupted every time?

thanks for the great component! smile.gif

This post has been edited by sisyph: Sep 16 2010, 07:17
Go to the top of the page
+Quote Post
Yirkha
post Sep 19 2010, 19:53
Post #87





Group: FB2K Moderator
Posts: 2359
Joined: 30-November 07
Member No.: 49158



QUOTE (sisyph @ Sep 16 2010, 08:08) *
if I pause a track does the counter (while playing, every X minutes) continue after I resume? or is it interrupted every time?
Time is counted when playback is really active (playing, but not paused). If it reaches the configured "while playing" value, a save/backup is triggered. The counter is reset only at startup and after an autosave (due to any of the events), otherwise it is retained across playback sessions.


--------------------
Full-quoting makes you scroll past the same junk over and over.
Go to the top of the page
+Quote Post
Yirkha
post Sep 23 2010, 02:26
Post #88





Group: FB2K Moderator
Posts: 2359
Joined: 30-November 07
Member No.: 49158



Hi everyone, version 10 with mostly maintenance fixes is up.

Important changes: needs foobar2000 v1.1 or newer, added "index-data" to the default backup item list.

See the updated first post in this topic for details.


--------------------
Full-quoting makes you scroll past the same junk over and over.
Go to the top of the page
+Quote Post
jugec92
post Oct 20 2010, 19:09
Post #89





Group: Members
Posts: 3
Joined: 15-November 09
Member No.: 74983



Would someone please describe the how do I restore the backup to a new Foobar installation? I couldn't find it anywhere but might have missed it.

Thank you.
Go to the top of the page
+Quote Post
Saxtus
post Oct 20 2010, 19:43
Post #90





Group: Members
Posts: 7
Joined: 9-December 02
From: Athens, Greece
Member No.: 4038



To restore, just unzip the zipped backup file you're interested to restore (you will find them by default in "autobackup" folder), at foobar's root directory, overwriting all.
Probably foobar will re-index your library after that, it will take few minutes if it's big, but it will maintain your ratings and everything else not saved in your MP3 files.

Good luck.


--------------------
Free Last.FM signature: http://lfms.saxtus.gr/
Go to the top of the page
+Quote Post
jugec92
post Oct 20 2010, 22:21
Post #91





Group: Members
Posts: 3
Joined: 15-November 09
Member No.: 74983



I appreciate the quick answer. I found out I have to install all my components separately before overwriting the files, which confused me in the first place.

This is a vital plugin, thanks for maintaining it Yirkha.
Go to the top of the page
+Quote Post
jerrykid
post Nov 5 2010, 08:34
Post #92





Group: Members
Posts: 4
Joined: 7-October 07
Member No.: 47671



Hi, thanks for this awesome plugin, but I'm having some problems with the autosaving settings or maybe I'm misunderstanding something:

I'm using Foobar v1.1 and Jesus v10, and I'm trying to use the save configuration hidden menu to do the autobackup and save as a zip on command, sort of like waiting for 1 min after starting foobar. Is that what it's supposed to do? The plugin is doing autosave archives correctly, but it's not doing anything noticeable when I'm shift+clicking the menu and selecting the save configuration option. Also, I tried hooking it to a keyboard combo (shift+ctrl+s), but that doesn't do anything either.

Any suggestion for how to manually trigger the autobackup (preferably with a keyboard combo)?

Thanks!

J
Go to the top of the page
+Quote Post
Yirkha
post Nov 5 2010, 15:01
Post #93





Group: FB2K Moderator
Posts: 2359
Joined: 30-November 07
Member No.: 49158



No, there is no command provided for that.

QUOTE
The save operation itself does the same as (hidden) command "File > Save Configuration" [provided by foobar2000 core], that means it saves configuration (the whole configuration subfolder), Media library database (database.*), playlists and any additional data managed by other components (for example current theme or playback statistics). [Only after that happens, i.e. this component synchronously executes the menu command described above, it packs the resulting files (saved by the individual components through foobar2000 core) into the backup ZIP archive.]


--------------------
Full-quoting makes you scroll past the same junk over and over.
Go to the top of the page
+Quote Post
n0thng2bd0ne
post Nov 5 2010, 16:11
Post #94





Group: Members
Posts: 39
Joined: 14-May 09
Member No.: 69806



great job!
Go to the top of the page
+Quote Post
Udun
post Dec 26 2010, 16:15
Post #95





Group: Members
Posts: 44
Joined: 11-May 08
Member No.: 53442



Thanks !

Could there be an option for clearing the *.cfg (1) etc files on (succesful) exit ?


--------------------
Win7 Pro - latest stable foobar
Go to the top of the page
+Quote Post
cheatz
post Jan 7 2011, 00:07
Post #96





Group: Members
Posts: 40
Joined: 20-April 06
Member No.: 29800



looking to download version 9 since i'm using an older foobar that i won't be upgrading. Is there a backup mirror to v9?
Go to the top of the page
+Quote Post
Robertina
post Jan 7 2011, 00:59
Post #97





Group: Members
Posts: 1215
Joined: 4-January 09
Member No.: 65169



QUOTE (cheatz @ Jan 6 2011, 12:07) *
looking to download version 9 since i'm using an older foobar that i won't be upgrading. Is there a backup mirror to v9?

cheatz, look here.
Go to the top of the page
+Quote Post
Zarggg
post Jan 7 2011, 22:27
Post #98





Group: Members
Posts: 533
Joined: 18-January 04
From: bethlehem.pa.us
Member No.: 11318



Why are you not upgrading?
Go to the top of the page
+Quote Post
Ephoras
post Feb 9 2011, 01:40
Post #99





Group: Members
Posts: 28
Joined: 25-September 10
Member No.: 84135



all links seem to be down...
would be great if you could upload it again...
I rly need it:)
Go to the top of the page
+Quote Post
tpijag
post Feb 9 2011, 02:01
Post #100





Group: Members
Posts: 2337
Joined: 19-May 08
Member No.: 53637



Just look up ^^^^^
post # 97

This post has been edited by tpijag: Feb 9 2011, 02:08
Go to the top of the page
+Quote Post

6 Pages V  « < 2 3 4 5 6 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th April 2014 - 12:09