IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
foo_musicbrainz, MusicBrainz Tagger
Szekely
post May 21 2011, 08:02
Post #101





Group: Members
Posts: 11
Joined: 28-September 06
Member No.: 35695



Just a few issues I've encountered.


This was encountered when looking up the album by TOC. I've never had this problem before.


This the same album when looking up by Artist/Album.

It's not a big deal really, I'm just super glad to hear you are working on a new version!
Go to the top of the page
+Quote Post
Dremora
post May 21 2011, 16:09
Post #102





Group: Developer
Posts: 81
Joined: 25-February 07
From: Dublin, Ireland
Member No.: 40959



Szekely, the first bug occurs due to CDStubs being included in the results. Second issue shows a new nature of MusicBrainz being now release-centric instead of disc-centric. Release groups will be used in future versions of foo_musicbrainz to present results in a less distractive way.

I've just released a new version, which excludes CDStubs from search results and adds a couple of other small improvements.

This post has been edited by Dremora: May 21 2011, 16:17
Go to the top of the page
+Quote Post
jesus2099
post May 21 2011, 20:23
Post #103





Group: Members
Posts: 99
Joined: 13-December 06
From: Paris
Member No.: 38657



Hi Dremora !
When I “saw” you in MB IRC I didn’t realize you were the one who wrote foo_musicbrainz !
Thank you so much for this component, sincerely !
The new add TOC to MB function is marvellously welcome.
Go to the top of the page
+Quote Post
refresh
post May 22 2011, 11:01
Post #104





Group: Members
Posts: 1
Joined: 22-May 11
From: Gdansk
Member No.: 90878



I would really much appreciate a future option that would not combine multiple cd releases into one when trying to tag music ;) (maybe tagging not only by album id but also by disc id?)
Go to the top of the page
+Quote Post
jesus2099
post May 22 2011, 19:17
Post #105





Group: Members
Posts: 99
Joined: 13-December 06
From: Paris
Member No.: 38657



It seems that “Get tags from Musicbrainz (by Musicbrainz album ID)” tagging context menu was kind of removed.
Would it be possible to have it back ?
It was quite handy and faster than typing (or pasting) both artist and album name fields, in many cases.

I still see it checked in the foobar2000 context menu settings but it doesn’t actually show up.
Go to the top of the page
+Quote Post
igitur
post May 23 2011, 14:47
Post #106





Group: Members
Posts: 4
Joined: 10-June 09
Member No.: 70550



Like many other users, I'm desperately requesting proxy support. I can't do much with this plugin because I'm behind a corporate firewall / proxy.
Go to the top of the page
+Quote Post
jesus2099
post May 23 2011, 14:50
Post #107





Group: Members
Posts: 99
Joined: 13-December 06
From: Paris
Member No.: 38657



QUOTE (igitur @ May 23 2011, 14:47) *
Like many other users, I'm desperately requesting proxy support. I can't do much with this plugin because I'm behind a corporate firewall / proxy.


Did you try the proxy setting in foobar2000’s networking preferences ?
Go to the top of the page
+Quote Post
Dremora
post May 28 2011, 17:17
Post #108





Group: Developer
Posts: 81
Joined: 25-February 07
From: Dublin, Ireland
Member No.: 40959



QUOTE (jesus2099 @ May 22 2011, 20:17) *
It seems that “Get tags from Musicbrainz (by Musicbrainz album ID)” tagging context menu was kind of removed.
Would it be possible to have it back ?
It was quite handy and faster than typing (or pasting) both artist and album name fields, in many cases.

I still see it checked in the foobar2000 context menu settings but it doesn’t actually show up.

It is now only shown when option “Write MusicBrainz IDs” is enabled. As this is causing troubles, I'll restore the original behavior in the next version.
QUOTE (jesus2099 @ May 23 2011, 15:50) *
QUOTE (igitur @ May 23 2011, 14:47) *
Like many other users, I'm desperately requesting proxy support. I can't do much with this plugin because I'm behind a corporate firewall / proxy.


Did you try the proxy setting in foobar2000’s networking preferences ?

Unfortunately it won't work this way. I'd be happy if someone showed me how to grab this option from the player configuration (couldn't find anything in SDK, although foo_audioscrobbler has somehow managed to use this preference).
Go to the top of the page
+Quote Post
lvqcl
post May 28 2011, 17:33
Post #109





Group: Developer
Posts: 3209
Joined: 2-December 07
Member No.: 49183



Probably it uses http_* interfaces from http_client.h ?
Go to the top of the page
+Quote Post
Dremora
post May 28 2011, 17:38
Post #110





Group: Developer
Posts: 81
Joined: 25-February 07
From: Dublin, Ireland
Member No.: 40959



QUOTE (lvqcl @ May 28 2011, 18:33) *
Probably it uses http_* interfaces from http_client.h ?

Thanks! I was searching for “proxy” or “networking”, bug haven't noticed that foobar has its own http client interface smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Dremora
post May 29 2011, 21:15
Post #111





Group: Developer
Posts: 81
Joined: 25-February 07
From: Dublin, Ireland
Member No.: 40959



QUOTE (refresh @ May 22 2011, 12:01) *
I would really much appreciate a future option that would not combine multiple cd releases into one when trying to tag music wink.gif (maybe tagging not only by album id but also by disc id?)

I agree, this is a serious issue and it will be addressed in the next update.
Go to the top of the page
+Quote Post
Szekely
post May 31 2011, 05:07
Post #112





Group: Members
Posts: 11
Joined: 28-September 06
Member No.: 35695



I have a feature request for the next version. Please provide the ability to convert Unicode symbols to their (universally used ASCII) equivalents. I also recommend having this enabled by default. Most (all?) programs correctly see common symbols such as ' and ’ as different characters and Musicbrainz's new insistence to used all Unicode all the time causes a host of problems and inconveniences with many applications. More info here: http://forums.musicbrainz.org/viewtopic.php?id=2495
Go to the top of the page
+Quote Post
ProphetOfFrivoli...
post May 31 2011, 07:09
Post #113





Group: Members
Posts: 6
Joined: 25-September 07
Member No.: 47337



First off thank you for this component.

I have a request, don't know whether this has already been mentioned. if so, sorry for the duplication.

Is it possible to add an option to change artist names from languages like Russion (for instance, Rachmaninoff saves as Сергей Васильевич Рахманинов) to their English form? In Picard there exists a script for this, which you may be aware of.

Thanks.
Go to the top of the page
+Quote Post
jesus2099
post May 31 2011, 10:52
Post #114





Group: Members
Posts: 99
Joined: 13-December 06
From: Paris
Member No.: 38657



Those two feature requests are beginning to complexify foo_musicbrainz IMO.
Anyway my feeling is that they shouldn’t be the new defaults as most people just want the titles and artist names in their genuine form.
Go to the top of the page
+Quote Post
Dremora
post May 31 2011, 12:45
Post #115





Group: Developer
Posts: 81
Joined: 25-February 07
From: Dublin, Ireland
Member No.: 40959



Actually, both features are quite important and already are in the todo-list. Regarding the first one (ASCII punctuation), I even had a small discussion here, and it will probably even make it right into the next version.
Default settings should present data it its purest form, so both features are gonna be opt-in.
Go to the top of the page
+Quote Post
Szekely
post Jun 1 2011, 06:27
Post #116





Group: Members
Posts: 11
Joined: 28-September 06
Member No.: 35695



Coolio.

Just a general question: what "advanced" fields are you planning on supporting, if any, with the NGS version? Things such as track relationships, artist and track sort orders, etc.
Go to the top of the page
+Quote Post
Dremora
post Jun 1 2011, 23:06
Post #117





Group: Developer
Posts: 81
Joined: 25-February 07
From: Dublin, Ireland
Member No.: 40959



In the upcoming version not much, actually — barcode, label, catalognumber and musicbrainz_releasegroupid. But in the future versions more fields will be supported.
Go to the top of the page
+Quote Post
Zarggg
post Jun 1 2011, 23:51
Post #118





Group: Members
Posts: 533
Joined: 18-January 04
From: bethlehem.pa.us
Member No.: 11318



Unicode in tags should not be an issue with modern operating systems, particularly Windows (which you are most likely using if you're running foobar2000). Unicode in filenames is the bigger concern with use of the Musicbrainz database, as programs such as Picard can rename files based on metadata.

Transliteration to the Latin alphabet, however, would be an excellent feature to have. However, if (when?) these features are implemented, I would suggest leaving them off by default.

This post has been edited by Zarggg: Jun 1 2011, 23:53
Go to the top of the page
+Quote Post
jesus2099
post Jun 2 2011, 17:51
Post #119





Group: Members
Posts: 99
Joined: 13-December 06
From: Paris
Member No.: 38657



Use $ascii(%artist% _ %title%) function in foobar2000 for filenames.
Go to the top of the page
+Quote Post
Dremora
post Jun 3 2011, 02:37
Post #120





Group: Developer
Posts: 81
Joined: 25-February 07
From: Dublin, Ireland
Member No.: 40959



0.3 beta 1 is out. Remember, it's only beta, so there still may be bugs.
Go to the top of the page
+Quote Post
Szekely
post Jun 3 2011, 06:34
Post #121





Group: Members
Posts: 11
Joined: 28-September 06
Member No.: 35695



Stupendous, magnificent, amazing!

Well done. smile.gif

Bug report: tagged the Black Box by Black Sabbath. http://musicbrainz.org/release-group/bf70c...48-f67065409b1b Discs 1, 4 and 8 did not receive disc numbers or disc subtitles when tagged. In fact, the other discs list "totaldiscs" as 5, although they are tagged with the correct disc number, 6, 7, etc.

This post has been edited by Szekely: Jun 3 2011, 06:42
Go to the top of the page
+Quote Post
Dremora
post Jun 3 2011, 14:06
Post #122





Group: Developer
Posts: 81
Joined: 25-February 07
From: Dublin, Ireland
Member No.: 40959



QUOTE (Szekely @ Jun 3 2011, 07:34) *
Bug report: tagged the Black Box by Black Sabbath. http://musicbrainz.org/release-group/bf70c...48-f67065409b1b Discs 1, 4 and 8 did not receive disc numbers or disc subtitles when tagged. In fact, the other discs list "totaldiscs" as 5, although they are tagged with the correct disc number, 6, 7, etc.

Fixed in beta 2.

This post has been edited by Dremora: Jun 3 2011, 14:15
Go to the top of the page
+Quote Post
q-stankovic
post Jun 3 2011, 19:37
Post #123





Group: Members
Posts: 1718
Joined: 28-May 06
From: Düsseldorf
Member No.: 31251



Although i am not able to explain what a TOC is, however i have an imagination what it is. Since i am not familiar with musicbrains can someone explain why not "get tags from TOC" is vailable in context menu on all selections of an album. Actually there are only few albums where i see this context menu at all.

dremora, do you plan to implement something like this at some point?

This post has been edited by q-stankovic: Jun 3 2011, 19:38


--------------------
german support forum: www.foobar-users.de / user: qwert73
Go to the top of the page
+Quote Post
lvqcl
post Jun 3 2011, 20:01
Post #124





Group: Developer
Posts: 3209
Joined: 2-December 07
Member No.: 49183



QUOTE (q-stankovic)
Although i am not able to explain what a TOC is, however i have an imagination what it is.

It's CD Table of Contents:

http://en.wikipedia.org/wiki/Optical_disc_authoring#TOC
QUOTE
The Table of Contents (TOC) is the area where the layout of the tracks on the disc is described. [...] The TOC on discs is in principle similar to partition table on hard drives.


QUOTE (q-stankovic)
Actually there are only few albums where i see this context menu at all.

I think that the length (in samples) of every selected track should be a multiple of 588.
Go to the top of the page
+Quote Post
q-stankovic
post Jun 3 2011, 20:44
Post #125





Group: Members
Posts: 1718
Joined: 28-May 06
From: Düsseldorf
Member No.: 31251



QUOTE (lvqcl @ Jun 3 2011, 21:01) *
I think that the length (in samples) of every selected track should be a multiple of 588.
The only conclusion that now comes to my mind is to use freedb if i like to fetch data based on track length rather than album/artist tag


--------------------
german support forum: www.foobar-users.de / user: qwert73
Go to the top of the page
+Quote Post

8 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th April 2014 - 03:35