IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

41 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
HOW TO: synchronise your last.fm playback stats with foobar, ...works with CUI and DUI
Sparanoid
post Jan 20 2010, 10:07
Post #101





Group: Members
Posts: 25
Joined: 24-October 09
Member No.: 74278



Happy to say that I just integrated this script to my lastest foobar2000 skin, I hope you like it:

http://junior-spirit.deviantart.com/art/Mo...st-fm-151086022

This post has been edited by Sparanoid: Jan 20 2010, 10:08
Go to the top of the page
+Quote Post
carmenm
post Jan 20 2010, 11:17
Post #102





Group: Members
Posts: 720
Joined: 24-November 05
From: Grenoble
Member No.: 25981



QUOTE (Sparanoid @ Jan 20 2010, 10:07) *
Happy to say that I just integrated this script to my lastest foobar2000 skin, I hope you like it:

http://junior-spirit.deviantart.com/art/Mo...st-fm-151086022

Very very nice. How do you get a window without titlebar?
Go to the top of the page
+Quote Post
Sparanoid
post Jan 20 2010, 11:37
Post #103





Group: Members
Posts: 25
Joined: 24-October 09
Member No.: 74278



QUOTE (carmenm @ Jan 20 2010, 18:17) *
Very very nice. How do you get a window without titlebar?

Oh not really, I just crop it in my Photoshop...

This post has been edited by Sparanoid: Jan 20 2010, 11:38
Go to the top of the page
+Quote Post
carmenm
post Jan 20 2010, 11:45
Post #104





Group: Members
Posts: 720
Joined: 24-November 05
From: Grenoble
Member No.: 25981



QUOTE (Sparanoid @ Jan 20 2010, 11:37) *
QUOTE (carmenm @ Jan 20 2010, 18:17) *
Very very nice. How do you get a window without titlebar?

Oh not really, I just crop it in my Photoshop...

Ok biggrin.gif

I really like your config. If you dont mind i might still a few ideas wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
MB.
post Jan 20 2010, 15:32
Post #105





Group: Members
Posts: 40
Joined: 30-October 08
Member No.: 61353



Awesome! I cant say how much i like this!
thanks so much for developing this!

i have a request: could you guys make it that after i play a track for the first time, the lastfm playcount gets +1 after i stopped listening to this?
what happens now is that i listen to a track for the first time and then the next track starts but the playcount does not get updated.

i.e.

i listen to a track (playcount on last.fm is 0)
script syncs lastfm playcount after 10 secs -> gets 0 because i never listened to that track so tag in custom db stays empty
opening next track artist - track 2
[it would be nice if you let the script take lastfm_playcount and add 1 to it here]

that way i can see which music i listened and which i did not listen!
would be so awesome!

i cant code javascript and i'm busy but i dont think its that hard to make if you made such a brilliant script smile.gif
thanks again to the developers!
Go to the top of the page
+Quote Post
carmenm
post Jan 20 2010, 15:42
Post #106





Group: Members
Posts: 720
Joined: 24-November 05
From: Grenoble
Member No.: 25981



QUOTE (MB. @ Jan 20 2010, 15:32) *
Awesome! I cant say how much i like this!
thanks so much for developing this!

i have a request: could you guys make it that after i play a track for the first time, the lastfm playcount gets +1 after i stopped listening to this?
what happens now is that i listen to a track for the first time and then the next track starts but the playcount does not get updated.

i.e.

i listen to a track (playcount on last.fm is 0)
script syncs lastfm playcount after 10 secs -> gets 0 because i never listened to that track so tag in custom db stays empty
opening next track artist - track 2
[it would be nice if you let the script take lastfm_playcount and add 1 to it here]

that way i can see which music i listened and which i did not listen!
would be so awesome!

i cant code javascript and i'm busy but i dont think its that hard to make if you made such a brilliant script smile.gif
thanks again to the developers!


I dont that would be the solution. And i am thinking about something. WE use lastfm playcount, but maybe that s not the real playcount. Maybe the playcount should be the max of the lastfm playcount and the statistics component playcount. I think i will go with something like that
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Jan 20 2010, 15:59
Post #107





Group: Members
Posts: 4328
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



i'll add an option for auto correction (add 1 to last.fm repsonse).

i really need to update this for use with DUI such as setting background colours and whatnot.
Go to the top of the page
+Quote Post
MB.
post Jan 20 2010, 16:02
Post #108





Group: Members
Posts: 40
Joined: 30-October 08
Member No.: 61353



QUOTE
I dont that would be the solution. And i am thinking about something. WE use lastfm playcount, but maybe that s not the real playcount. Maybe the playcount should be the max of the lastfm playcount and the statistics component playcount. I think i will go with something like that


hm i was hoping that i could remove the playcount statistics component.

hah i think i actually managed to do it wink.gif
i'll test it hang on if it works i'll post it here in a sec!
Go to the top of the page
+Quote Post
MB.
post Jan 20 2010, 16:04
Post #109





Group: Members
Posts: 40
Joined: 30-October 08
Member No.: 61353



here they are my first lines of JS wink.gif

i just added after the custom db == 1 because i use it, but i think adding it before its being added to your tags should do the trick!

CODE
var newplaycount = (userplaycount * 1)+1;
var userplaycount = newplaycount.toString();


This post has been edited by MB.: Jan 20 2010, 16:04
Go to the top of the page
+Quote Post
carmenm
post Jan 20 2010, 16:12
Post #110





Group: Members
Posts: 720
Joined: 24-November 05
From: Grenoble
Member No.: 25981



QUOTE (MB. @ Jan 20 2010, 16:04) *
here they are my first lines of JS wink.gif

i just added after the custom db == 1 because i use it, but i think adding it before its being added to your tags should do the trick!

CODE
var newplaycount = (userplaycount * 1)+1;
var userplaycount = newplaycount.toString();

that s a solution or maybe we should modify the statistics playcount if lastfm count is superior!
I ll look into it
Go to the top of the page
+Quote Post
MB.
post Jan 20 2010, 16:17
Post #111





Group: Members
Posts: 40
Joined: 30-October 08
Member No.: 61353



QUOTE (carmenm @ Jan 20 2010, 15:42) *
QUOTE (MB. @ Jan 20 2010, 15:32) *
Awesome! I cant say how much i like this!
thanks so much for developing this!

i have a request: could you guys make it that after i play a track for the first time, the lastfm playcount gets +1 after i stopped listening to this?
what happens now is that i listen to a track for the first time and then the next track starts but the playcount does not get updated.

i.e.

i listen to a track (playcount on last.fm is 0)
script syncs lastfm playcount after 10 secs -> gets 0 because i never listened to that track so tag in custom db stays empty
opening next track artist - track 2
[it would be nice if you let the script take lastfm_playcount and add 1 to it here]

that way i can see which music i listened and which i did not listen!
would be so awesome!

i cant code javascript and i'm busy but i dont think its that hard to make if you made such a brilliant script smile.gif
thanks again to the developers!


I dont that would be the solution. And i am thinking about something. WE use lastfm playcount, but maybe that s not the real playcount. Maybe the playcount should be the max of the lastfm playcount and the statistics component playcount. I think i will go with something like that



QUOTE (carmenm @ Jan 20 2010, 16:12) *
QUOTE (MB. @ Jan 20 2010, 16:04) *
here they are my first lines of JS wink.gif

i just added after the custom db == 1 because i use it, but i think adding it before its being added to your tags should do the trick!

CODE
var newplaycount = (userplaycount * 1)+1;
var userplaycount = newplaycount.toString();

that s a solution or maybe we should modify the statistics playcount if lastfm count is superior!
I ll look into it


i think i dont need playcount statistics anymore wink.gif
i always used that db so now i can use the custom db with last fm playcount stats!

time to build a new DUI theme smile.gif
WSH panel + foobar 1 gave sooo much new cool options!
Go to the top of the page
+Quote Post
carmenm
post Jan 20 2010, 16:19
Post #112





Group: Members
Posts: 720
Joined: 24-November 05
From: Grenoble
Member No.: 25981



QUOTE (MB. @ Jan 20 2010, 16:17) *
QUOTE (carmenm @ Jan 20 2010, 16:12) *
QUOTE (MB. @ Jan 20 2010, 16:04) *
here they are my first lines of JS wink.gif

i just added after the custom db == 1 because i use it, but i think adding it before its being added to your tags should do the trick!

CODE
var newplaycount = (userplaycount * 1)+1;
var userplaycount = newplaycount.toString();

that s a solution or maybe we should modify the statistics playcount if lastfm count is superior!
I ll look into it


i think i dont need playcount statistics anymore wink.gif
i always used that db so now i can use the custom db with last fm playcount stats!

time to build a new DUI theme smile.gif
WSH panel + foobar 1 gave sooo much new cool options!

But what if you play music while not having the net. You have lost playcounts. I dont want that
Go to the top of the page
+Quote Post
MB.
post Jan 20 2010, 16:29
Post #113





Group: Members
Posts: 40
Joined: 30-October 08
Member No.: 61353



foo_audioscrobbler saves them in your cache, next time you play a track it'll be updated.

but then we need a function that syncs playcount stats with tracks that were played when disconnected sad.gif


too bad last fm doesnt allow us to download all stats at once wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
HiRsch
post Jan 20 2010, 16:44
Post #114





Group: Members
Posts: 13
Joined: 20-January 10
Member No.: 77340



hi,
i'm usin foobar 1.0 and DUI, but can't manage to get the WSH panel into the toolbar, as seen on your screenshot. can anyone help?
very sweet tool btw!
cheers bro
Go to the top of the page
+Quote Post
MB.
post Jan 20 2010, 16:57
Post #115





Group: Members
Posts: 40
Joined: 30-October 08
Member No.: 61353



hm i have another question:
my foobar hangs after 10 seconds of playtime (its checking/syncing with last.fm)
but it takes around ~40 seconds! is that normal?

maybe its because i have a very big library or a big number of scrobbled tracks? (it cant be my pc)
ow smile.gif add me to last.fm if you like: http://www.last.fm/user/silk-nl

This post has been edited by MB.: Jan 20 2010, 16:57
Go to the top of the page
+Quote Post
MB.
post Jan 20 2010, 17:03
Post #116





Group: Members
Posts: 40
Joined: 30-October 08
Member No.: 61353



QUOTE (HiRsch @ Jan 20 2010, 16:44) *
hi,
i'm usin foobar 1.0 and DUI, but can't manage to get the WSH panel into the toolbar, as seen on your screenshot. can anyone help?
very sweet tool btw!
cheers bro


enable layout editing mode>right click your buttons and choose customize>add a new button with the function to love last.fm track (foo_softplaylists)
that should work!

edit: problem with this method is that your track will be loved the next time you play it, not directly!
maybe someone has a better idea wink.gif

This post has been edited by MB.: Jan 20 2010, 17:14
Go to the top of the page
+Quote Post
carmenm
post Jan 20 2010, 17:08
Post #117





Group: Members
Posts: 720
Joined: 24-November 05
From: Grenoble
Member No.: 25981



QUOTE (MB. @ Jan 20 2010, 16:57) *
hm i have another question:
my foobar hangs after 10 seconds of playtime (its checking/syncing with last.fm)
but it takes around ~40 seconds! is that normal?

maybe its because i have a very big library or a big number of scrobbled tracks? (it cant be my pc)
ow smile.gif add me to last.fm if you like: http://www.last.fm/user/silk-nl

It has nothing to do with the number of tracks in your library (or it would take ages here wink.gif). I would say it s problem with your internet connection. You should see logs of lastfm in the console. What is the last one you see when it starts hanging?
Go to the top of the page
+Quote Post
MB.
post Jan 20 2010, 17:12
Post #118





Group: Members
Posts: 40
Joined: 30-October 08
Member No.: 61353



Playcount sync: Contacting Last.fm....
[HANG for 40 secs]
Status: OK

my library is around 750GB wink.gif
and i have over 45k scrobbles.

maybe it is my internet its not that fast :S
Go to the top of the page
+Quote Post
carmenm
post Jan 20 2010, 17:24
Post #119





Group: Members
Posts: 720
Joined: 24-November 05
From: Grenoble
Member No.: 25981



QUOTE (MB. @ Jan 20 2010, 17:12) *
Playcount sync: Contacting Last.fm....
[HANG for 40 secs]
Status: OK

my library is around 750GB wink.gif
and i have over 45k scrobbles.

maybe it is my internet its not that fast :S

As i said it has nothing to do with your library, whatever the size or scrobbled score.
From what you tell me it takes you a really long time to contact lastfm.
can you tell me if it takes overtime to open that page
http://ws.audioscrobbler.com/2.0/?method=a...ac220b7b2e0a026
Go to the top of the page
+Quote Post
MB.
post Jan 20 2010, 17:37
Post #120





Group: Members
Posts: 40
Joined: 30-October 08
Member No.: 61353



QUOTE (carmenm @ Jan 20 2010, 17:24) *
QUOTE (MB. @ Jan 20 2010, 17:12) *
Playcount sync: Contacting Last.fm....
[HANG for 40 secs]
Status: OK

my library is around 750GB wink.gif
and i have over 45k scrobbles.

maybe it is my internet its not that fast :S

As i said it has nothing to do with your library, whatever the size or scrobbled score.
From what you tell me it takes you a really long time to contact lastfm.
can you tell me if it takes overtime to open that page
http://ws.audioscrobbler.com/2.0/?method=a...ac220b7b2e0a026


that page is loaded in a sec so nope thats not it...
i'm on 4mbit/.5mbit
Go to the top of the page
+Quote Post
carmenm
post Jan 20 2010, 17:59
Post #121





Group: Members
Posts: 720
Joined: 24-November 05
From: Grenoble
Member No.: 25981



QUOTE (MB. @ Jan 20 2010, 17:37) *
QUOTE (carmenm @ Jan 20 2010, 17:24) *
QUOTE (MB. @ Jan 20 2010, 17:12) *
Playcount sync: Contacting Last.fm....
[HANG for 40 secs]
Status: OK

my library is around 750GB wink.gif
and i have over 45k scrobbles.

maybe it is my internet its not that fast :S

As i said it has nothing to do with your library, whatever the size or scrobbled score.
From what you tell me it takes you a really long time to contact lastfm.
can you tell me if it takes overtime to open that page
http://ws.audioscrobbler.com/2.0/?method=a...ac220b7b2e0a026


that page is loaded in a sec so nope thats not it...
i'm on 4mbit/.5mbit

strange
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Jan 21 2010, 00:36
Post #122





Group: Members
Posts: 4328
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



New version uploaded

changes:

bundled required components into zip
defaults to using foo_customdb
requires foobar v1 as it uses latest WSH panel mod (now with native DUI support)
context menu for setting panel background colour
QUOTE
“None” is for CUI users who have the “Pseudo transparent” option enabled.
“Default” follows the DUI/CUI background colours. The panel will update itself if you change scheme.
“Splitter” does what it says on the tin.
“Custom” is an RGB value you can set in the script.


Go to the top of the page
+Quote Post
Hitchhiker427
post Jan 21 2010, 06:49
Post #123





Group: Members
Posts: 232
Joined: 11-December 09
Member No.: 75848



Thanks for the update, it's running well.

One thing, though. The following line is present in the on_paint() function:

CODE
if(dui) gr.DrawRect(0,0, ww, wh, 1.0, RGB(160,160,160));


It adds a faux-border effect to the button. Wouldn't it be better to control the edge style using the WSH Panel Mod editor instead of a hard-coded command?
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Jan 21 2010, 07:04
Post #124





Group: Members
Posts: 4328
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



you're right. i thought last time i checked, it didn't look right. but the "grey" effect looks exactly the same now. i'll remove that line.
Go to the top of the page
+Quote Post
puserp
post Jan 22 2010, 11:25
Post #125





Group: Members
Posts: 2
Joined: 22-January 10
Member No.: 77392



First of all I want to thank marc2003, for this script. It is very helpful to me.
Second of all I think there is a problem that i can not solve.
1. foo_customdb.dll.cfg config has a mistake in action "Set value" for "CustomdbTH 9". It should be 9, but now it is "CustomdbTH 9".
2. for playcount i use string from readme.pdf

CODE
$max([%LFM_TH%][%LFM_H%][%LFM_T%][%LFM_U%],[%play_count_cd%])


For some strange reason it shows 355 instead of 35. All other number(so far ?) are shown correctly.
Any explanations of this behavior ?

update:

LFT_T shows 3
LFM_U shows 55

last.fm website shows stats correctly

Is error in parsing part of the script ?

update2: I don't know if it is important, but track with playcount value 355 have rating value 5. Now i am trying to see if 355 playcount will appear on track without rating tag.

This post has been edited by puserp: Jan 22 2010, 12:01
Go to the top of the page
+Quote Post

41 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th April 2014 - 12:12