IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
Terratec Phase X24 - Directsound playback and pause, on windows 7 x64 professional
googlebot
post May 12 2010, 14:05
Post #51





Group: Members
Posts: 698
Joined: 6-March 10
Member No.: 78779



Terratec is a German company and being German I would prefer to praise them for their products, but I can't. Driver support has always been their weak spot. Once I had been a fan of their hardware. For example, the EWX 24/96 was an outstanding product at the time of its release. But I have completely lost interest that company.

It is plain shortsightedness to consider near-end or out-of-production driver development as a waste of money. And it seems to be the rule at Terratec. Until that company realizes that a enthusiast and semi-pro hardware isn't bought with the expectation to not last any longer than until the next OS update, the consumer should treat them accordingly.

For example, just look at M-Audio. They offer comparable products for a long time, but in contrast have a respectable track record concerning driver updates.

This post has been edited by googlebot: May 12 2010, 14:08
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post May 12 2010, 18:29
Post #52





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



There is a problem with sync in card's control panel and with changing a frequency. The panel freeze while changing from 44100 to 48000, for example.
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post May 14 2010, 06:13
Post #53





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



Everything stayed the same. Play\pause, sleep and so on. Except random BSOD's. No matter, using legacy or native driver for FW. I've ran out of ideas. What's now? For half a year i'm fighting with Terratec (damn!) card. What's the matter?! I'm tired of this shit, testing all variants instead of support doing this for me.
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post May 16 2010, 20:04
Post #54





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



GUYS! Please, do something with the support!
Go to the top of the page
+Quote Post
bastardes
post May 17 2010, 13:11
Post #55





Group: Members
Posts: 16
Joined: 21-March 10
Member No.: 79199



OKAY NOW!
HEREBY I DECLARE THAT THIS IS NO MORE A SOLUTION-SEEKING POST.

let's choose another sound card to replace this bloody shit.


a bit of research. e-mu 0404 usb is an interesting one. but it has no balanced outputs, uses a psu anyway, has non-standard in/out levels. but in general seems to be a pretty substitute.
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post May 17 2010, 15:33
Post #56





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



I wanted FW, MIDI I\O, XLR for my harmonica record sessions. Check out the Konnekt8. It have nearly same functionality as "bloody shit".
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post May 17 2010, 19:12
Post #57





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



Seems like thay've just removed Seven from drivers description. I agree, that it's easier than to make an update for drivers. Hate them!

http://www.terratec.net/en/driver-and-supp...2024%20FireWire
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post May 17 2010, 22:24
Post #58





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



I MUST fix this issue. It's a kind of challenge for me.
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post May 18 2010, 08:41
Post #59





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



I've found that driver manufacturer for card is BridgeCo AG, so i wrote them, asking for help. Waiting for a response now.
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post May 19 2010, 00:15
Post #60





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



jeremia, please tell me, is there a problem with recovering from the sleep mode exist in your case?
If it's only play\pause problem, i think i've found what will solve it. Microsoft released hotfix for their firewire driver (not legacy).
Here is a link to the download area. Hotfix

This post has been edited by fundorin: May 19 2010, 00:15
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post May 19 2010, 11:49
Post #61





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



I've called Terratec yesterday. As far as I'm not good in English at all, the one thing i've understood from this conversation, that they need more feedback from different users to start the research and update driver. Where can we find so many users?
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post May 20 2010, 09:59
Post #62





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



Made a question on Microsoft forum. You can join the discussion if you want - FW Audio Interface on Windows 7 32bit
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post May 20 2010, 14:59
Post #63





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



I've got an official response from Terratec. So, i've got an email now. If you, guys, want to continue working on the issue, i can send it to you by PM.
Go to the top of the page
+Quote Post
bastardes
post May 24 2010, 05:08
Post #64





Group: Members
Posts: 16
Joined: 21-March 10
Member No.: 79199



post it here!
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post May 24 2010, 10:20
Post #65





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



ttsupport@terratec.de
Christoph Wilms

I've filled web-form on site with my problem. There was one reply from Christoph with nothing particular in it.
Wrote him a huge message explaining the issue after that. Today is monday so I'm waiting for the response.
If not, I'll duplicate it here and give him link to this forum.
Go to the top of the page
+Quote Post
bastardes
post May 24 2010, 11:39
Post #66





Group: Members
Posts: 16
Joined: 21-March 10
Member No.: 79199



that's great. he's gonna get another letter from me.
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post May 24 2010, 17:10
Post #67





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



Germans duscussing the same issue. I'm not good with the language, so i've used google translator to understand what are they talking about. Same thing that is here.
http://www.hifi-forum.de/viewthread-54-12992.html

Italian forum and XP
http://www.hwupgrade.it/forum/showthread.php?t=1766058

Problem with Phase 88 and Seven (identical architecture)
http://www.vistax64.com/sound-audio/227498...nd-anymore.html

So we got many references that it's a card which works awful and not the system in most cases.
BTW, russian tech support (not official) stopped responding after I asked them a question if there is a driver update avaliable or can they talk about the issue to Terratec.
Monday is over and there is no response from Christof too.

Go to the top of the page
+Quote Post
jeremija
post May 24 2010, 19:42
Post #68





Group: Members
Posts: 328
Joined: 27-September 08
From: Zagreb
Member No.: 58696



QUOTE (fundorin @ May 19 2010, 01:15) *
jeremia, please tell me, is there a problem with recovering from the sleep mode exist in your case?
If it's only play\pause problem, i think i've found what will solve it. Microsoft released hotfix for their firewire driver (not legacy).
Here is a link to the download area. Hotfix


@fundorin: You're saying that this fixes the directsound problem for you? I will try it ASAP!

I also have the problem with recovering from sleep mode, but that was a minor problem (usually replugging works, unless there was a program paused while playing before sleep, then I must end that process too), comparing to the directsound shit. smile.gif


EDIT: this hotfix does not solve the directsound problem in any way!

This post has been edited by jeremija: May 24 2010, 20:20
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post May 25 2010, 01:00
Post #69





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



No. It doesn't helped me, but I thought it can be helpful to you. For now, I've temporarly switched to internal sound, but in a few days I'll need an XLR input to record my harmonica.
In fact, I bought a card in less than a year. Think that I should return it to dealer and get the money back.

I've posted a link to microsoft answers thread a few comments earlier here. Press "I do" button there to submit that you have the same problem too.

This post has been edited by fundorin: May 25 2010, 01:01
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post May 25 2010, 16:17
Post #70





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



Christof wrote me that he forwarded my problem report to development department, but there is no guarantee that the new driver will be released. He told that he'll notify me if there'll be any. That's all. Think i should return the card to dealer and get my money back.
Go to the top of the page
+Quote Post
bastardes
post May 26 2010, 08:29
Post #71





Group: Members
Posts: 16
Joined: 21-March 10
Member No.: 79199



fundorin, that's what you should have done a long time ago. hope you still have the opportunity. my card is our of the warranty period already. terratec must die.
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post May 26 2010, 10:46
Post #72





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



I've found yesterday that my warranty period was only six monthes (seller's warranty) and ended at february (bought it in august) so I'm at the same situation as you, bastardes.
Go to the top of the page
+Quote Post
lage
post Aug 5 2010, 10:29
Post #73





Group: Members
Posts: 2
Joined: 5-August 10
Member No.: 82842



Hi guys! Same problem here with phase x24 and windows 7. I just registred here to add my support. The card worked okay on xp but on win 7 I hardly ever get any sound out of it when using it for playback. I have to restart the card and then open up Foobar and go into preferences and select asio output and then edit. From the drop down menu I can choose a test signal with pink noise which usually works, but when I go back to the playlist the song just freeze, but sometimes it works, however every time I watch a movie and pause it for a while the sound disappear upon playback.

This is totally unacceptable, the driver is outdated. I was astound to see that the "new" driver is the same as the old one and made 2007. And why doesn't Terratec have a mail address, the support is close to non existent!
Go to the top of the page
+Quote Post
fundorin
post Aug 5 2010, 11:45
Post #74





Group: Members
Posts: 32
Joined: 18-April 10
Member No.: 79963



No answers here, lage. Just write an abuse to ttsupport@terratec.de (or .net, cause I don't remember).
Go to the top of the page
+Quote Post
lage
post Aug 6 2010, 10:04
Post #75





Group: Members
Posts: 2
Joined: 5-August 10
Member No.: 82842



QUOTE (fundorin @ Aug 5 2010, 11:45) *
No answers here, lage. Just write an abuse to ttsupport@terratec.de (or .net, cause I don't remember).


Thanks, will do!

QUOTE (fundorin @ May 26 2010, 10:46)
I've found yesterday that my warranty period was only six monthes (seller's warranty) and ended at february (bought it in august) so I'm at the same situation as you, bastardes.


I have three years warranty with Thomann but it doesn't matter as the warranty doesn't cover software problems.

"This warranty does not cover the following:

1. The regular maintenance and repair or replacement of parts caused by normal wear;
2. Compatibility problems arising from the hardware and software or another configuration or technical environment in which the unit is operated;
And so on...

http://www.terratec.net/en/driver-and-support/warranty.html
Go to the top of the page
+Quote Post

4 Pages V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th April 2014 - 00:43