IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Using LAME and EAC again after a few years!
DJAd
post Feb 18 2010, 09:03
Post #1





Group: Members
Posts: 31
Joined: 23-January 03
From: Here
Member No.: 4699



Hi all,

Been having a read about before I ask. I've installed EAC and just getting LAME setup.

Before I used the "best mp3 guide" but the site seems to no longer exist.

From memory I used the old "--preset fast standard" command line switch.

I will use the new LAME 3.98.2

Now from what I understand this is no longer needed as it has been replaced with the newer LAME versions?

What command line now does one need? I think "standard" setting is fine for me. The results before were fantastic, that's why I want to use EAC and LAME again.

From the Wiki I read I can just use:

-V2

Is that all I need to put in the command line?

What is --vbr-new ???

Then I found this guide:

http://www.uberstandard.org/ ---------------- Is this up to date?

Which says use this command line:

-V2 %s %d

I just wonder if someone could set me on the right path.....

I'm just after good old "preset standard" from back in the day.

Thanks for the help. :-)
Go to the top of the page
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
db1989
post Feb 23 2010, 18:06
Post #2





Group: Super Moderator
Posts: 5157
Joined: 23-June 06
Member No.: 32180



I didn't notice that, good point. Yes, I think it was recommended before being made standard. It'd be helpful if someone with editing privileges removed that so it can't confuse anyone else!
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th April 2014 - 12:23