IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Using LAME and EAC again after a few years!
DJAd
post Feb 18 2010, 09:03
Post #1





Group: Members
Posts: 31
Joined: 23-January 03
From: Here
Member No.: 4699



Hi all,

Been having a read about before I ask. I've installed EAC and just getting LAME setup.

Before I used the "best mp3 guide" but the site seems to no longer exist.

From memory I used the old "--preset fast standard" command line switch.

I will use the new LAME 3.98.2

Now from what I understand this is no longer needed as it has been replaced with the newer LAME versions?

What command line now does one need? I think "standard" setting is fine for me. The results before were fantastic, that's why I want to use EAC and LAME again.

From the Wiki I read I can just use:

-V2

Is that all I need to put in the command line?

What is --vbr-new ???

Then I found this guide:

http://www.uberstandard.org/ ---------------- Is this up to date?

Which says use this command line:

-V2 %s %d

I just wonder if someone could set me on the right path.....

I'm just after good old "preset standard" from back in the day.

Thanks for the help. :-)
Go to the top of the page
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
pdq
post Feb 18 2010, 15:15
Post #2





Group: Members
Posts: 3305
Joined: 1-September 05
From: SE Pennsylvania
Member No.: 24233



When you use EAC the %s %d is required. If you run LAME from a command line then you have to type in the names of the source and destination files yourself. Either way LAME must be told the names of the files in order to work.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th April 2014 - 05:08