IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 General Forum Rules

This is NOT a tech support forum.
Tech support questions go to foobar2000 Tech Support forum instead.

See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

Need help with command parameters for FhG AAC
Pulstar
post Nov 1 2012, 18:26
Post #1





Group: Members
Posts: 35
Joined: 26-January 10
Member No.: 77550





I tried various options but it seems I can't get a "solid" file output. Perhaps someone could help me out with the appropriate parameters for fb2k's converter?
Go to the top of the page
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Pulstar
post Nov 8 2012, 23:47
Post #2





Group: Members
Posts: 35
Joined: 26-January 10
Member No.: 77550



Hmmm it seems that spaces in the path screw up the V switch for me, no big deal. Just tested this with a sample on the root folder, and the resultant file sizes are similar. Thanks for the help smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
nu774
post Nov 9 2012, 10:53
Post #3





Group: Developer
Posts: 476
Joined: 22-November 10
From: Japan
Member No.: 85902



QUOTE (Pulstar @ Nov 9 2012, 07:47) *
Hmmm it seems that spaces in the path screw up the V switch for me, no big deal. Just tested this with a sample on the root folder, and the resultant file sizes are similar. Thanks for the help smile.gif

Whiltespace in the pathname of input file has nothing to do with space in "-V 91" (or something).
They are completely different things.
  1. Pathname of input has nothing to do with a CLI encoder. It's fb2k who opens it and decodes it. fb2k then feeds decoded audio to the encoder via pipe or temporary file.
  2. Also you don't have to care about pathname of output (placeholder %d) . fb2k will take care of it for you so that even a CLI encoder which doesn't handle Unicode pathnames will work.
  3. Command line parser of qaac is based on BSD getopt (modified to handle Unciode), and capable of both "-V91" and "-V 91" style (for short options).
"Similar size" of resultant files doesn't prove nothing. If you are using fb2k, just open up property dialog for the song, and look at "tool" tag information. You can see VBR quality or something. Alternatively, you can use tools like Mediainfo.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic
- Pulstar   Need help with command parameters for FhG AAC   Nov 1 2012, 18:26
- - Shadoko   Command Line Encoder Settings - Editing Preset E...   Nov 1 2012, 20:01
- - A_Man_Eating_Duck   here you go EDIT: too slow   Nov 1 2012, 20:08
- - Pulstar   CODE1 out of 1 tracks converted with major problem...   Nov 2 2012, 10:23
- - lvqcl   QUOTE Encoder stream format: 44100Hz / 2ch / 32bps...   Nov 2 2012, 15:58
|- - Pulstar   QUOTE (lvqcl @ Nov 2 2012, 16:58) QUOTE E...   Nov 2 2012, 16:02
- - A_Man_Eating_Duck   have you got all the required files in the same di...   Nov 2 2012, 20:39
- - Pulstar   Yes! I will try to move the files to another d...   Nov 2 2012, 21:56
- - A_Man_Eating_Duck   don't forget this bit Install VC2008 runtime ...   Nov 2 2012, 22:49
- - Pulstar   I have all the runtimes hehe.. I guess I will have...   Nov 3 2012, 10:38
- - A_Man_Eating_Duck   Try running the command line manually from the CMD...   Nov 3 2012, 23:12
- - Pulstar   I've switched to QAAC now, and it works nicely...   Nov 4 2012, 20:59
|- - nu774   QUOTE (Pulstar @ Nov 5 2012, 04:59) I...   Nov 5 2012, 06:25
- - Pulstar   I don't get an error message, but the resultan...   Nov 6 2012, 16:29
|- - nu774   QUOTE (Pulstar @ Nov 7 2012, 00:29) I don...   Nov 7 2012, 01:18
- - Pulstar   Hmmm it seems that spaces in the path screw up the...   Nov 8 2012, 23:47
|- - nu774   QUOTE (Pulstar @ Nov 9 2012, 07:47) Hmmm ...   Nov 9 2012, 10:53
- - botface   I've recently installed Win 7 (Pro 64) and am ...   Nov 8 2013, 13:25
|- - lvqcl   QUOTE (botface @ Nov 8 2013, 16:25) As it...   Nov 8 2013, 15:45
|- - eahm   botface, can you please try with my "encoder ...   Nov 8 2013, 20:36
- - botface   I assumed it would be included but just in case I ...   Nov 8 2013, 20:22
- - botface   I tried your fhgaacenc.exe. Same error   Nov 9 2013, 15:11
|- - eahm   QUOTE (botface @ Nov 9 2013, 07:11) I tri...   Nov 9 2013, 20:13
- - lvqcl   Did you install x86 or x64 version of VS2008 runti...   Nov 9 2013, 16:30
|- - botface   QUOTE (lvqcl @ Nov 9 2013, 15:30) Did you...   Nov 9 2013, 19:54
|- - lvqcl   No, x86 is the correct version.   Nov 9 2013, 20:08
- - botface   OK. I tried with your copies of enc_fhgaac.dll, li...   Nov 9 2013, 20:18


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th April 2014 - 14:15