IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

29 Pages V  « < 15 16 17 18 19 > »   
Reply to this topicStart new topic
TAudioConverter, Multithreaded Audio Converter and Extractor
Steve Forte Rio
post May 25 2013, 18:17
Post #401





Group: Members
Posts: 432
Joined: 4-October 08
From: Ukraine
Member No.: 59301



QUOTE (henrikk @ May 25 2013, 15:56) *
When encoding using lame, I select algorithm quality 2. The log files say you TA calls "lame" with the "-q 2" setting. When I examine the resulting mp3 file using mediainfo it reports "-q 0" as the setting that was used. I am not saying mediainfo is right, but has anyone else noticed this?

- Henrik

LAME Tag reports Q58, that means -q 2, so it's ok.

QUOTE (ozok @ May 24 2013, 15:22) *
I made a build that uses old temp. wav file logic instead of stdin/stdout. It should work with non-ansi chars. It will need SoX to be placed under tools folder in a folder named sox, just like old releases. That means SoX filters are back. As usual overwrite old exe.

For installer version: https://dl.dropboxusercontent.com/u/9617171...dioConverter.7z
For portable version: https://dl.dropboxusercontent.com/u/9617171...ter_portable.7z
SoX: https://dl.dropboxusercontent.com/u/9617171/sox.7z

Please report any bug you may find.

Edit: Exe's above cannot encode to AIFF. I'll fix this.

Great! It works! Many thanks!

Also, are you planning to add easy localization support?

This post has been edited by Steve Forte Rio: May 25 2013, 19:05
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 25 2013, 19:00
Post #402





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@henrikk TAC passes right command as you say. Also mediainfo reports correct "q" value at my end. I'm using MediaInfo 0.7.63 x64.

@Steve Forte Rio yes, I'll add localization support just like TEncoder.
Go to the top of the page
+Quote Post
Freesty1er
post May 25 2013, 20:08
Post #403





Group: Members
Posts: 2
Joined: 25-May 13
From: Ukraine
Member No.: 108325



QUOTE
[25.05.2013 22:06:33] Started deleting temp files...
[25.05.2013 22:06:33] Temp Folder: C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp\TAudioConverter\
[25.05.2013 22:06:33] Cannot find to delete: C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp\TAudioConverter\\.
[25.05.2013 22:06:33] Cannot find to delete: C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp\TAudioConverter\\..
[25.05.2013 22:06:33] Deleted 1 file(s).
[25.05.2013 22:06:33] Finished deleting temp files.
[25.05.2013 22:06:33]
[25.05.2013 22:06:33]
[25.05.2013 22:06:33] Number of commands per process are as follows:
[25.05.2013 22:06:33] Encoder1: 1
[25.05.2013 22:06:33]
[25.05.2013 22:06:33]
[25.05.2013 22:06:33]
[25.05.2013 22:06:33] ----Encoding Summary----
[25.05.2013 22:06:33] -Number of processes: 4
[25.05.2013 22:06:33] -Copy tags: True
[25.05.2013 22:06:33] -Use custom tags: False
[25.05.2013 22:06:33] -Enable artwork: False
[25.05.2013 22:06:33] -Copy artwork to output: True
[25.05.2013 22:06:33] -Copy external artwork: False
[25.05.2013 22:06:33] -Download lyric: False
[25.05.2013 22:06:33] -Add encoder suffix: True
[25.05.2013 22:06:33] +Audio
[25.05.2013 22:06:33] -Encoder: Lame
[25.05.2013 22:06:33] -CBR: 320 kbps
[25.05.2013 22:06:33] -Algorithm quality: 3
[25.05.2013 22:06:33] -Bit Depth: Original
[25.05.2013 22:06:33] +Effects
[25.05.2013 22:06:33] -Disabled
[25.05.2013 22:06:33] Temp: C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp\TAudioConverter\
[25.05.2013 22:06:33] Output: C:\Users\Admin\Documents\TAC\
[25.05.2013 22:06:33] ----Encoding Summary----
[25.05.2013 22:06:33]
[25.05.2013 22:06:34] Cannot find output file C:\Проверка\Шеф робот.mp3

The program does not work with the Russian song titles and folders.

This post has been edited by Freesty1er: May 25 2013, 20:08
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 25 2013, 20:45
Post #404





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



Did you try exes from previous page?
Go to the top of the page
+Quote Post
henrikk
post May 26 2013, 00:07
Post #405





Group: Members
Posts: 19
Joined: 3-April 13
Member No.: 107505




Minor issue: The label 'Algorithm Quality' misspelled when selecting the LAME encoder.

- Henrik
Go to the top of the page
+Quote Post
Freesty1er
post May 26 2013, 01:32
Post #406





Group: Members
Posts: 2
Joined: 25-May 13
From: Ukraine
Member No.: 108325



ozok, oh, sorry! With new exe's - works biggrin.gif
Thanks for help!
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 26 2013, 12:26
Post #407





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



Thanks henrikk.
Go to the top of the page
+Quote Post
henrikk
post May 26 2013, 17:00
Post #408





Group: Members
Posts: 19
Joined: 3-April 13
Member No.: 107505



When I try to transcode 8000+ files at once I get an OutOfMemory exception (after a while, but before it starts to actually convert anything). It is possible I am running out of memory, but I have 16GB in my system. I was wondering, is the exe a 32bit app? Can you make a 64 bit exe to handle larger jobs?

- Henrik
Go to the top of the page
+Quote Post
Brazil2
post May 27 2013, 11:37
Post #409





Group: Members
Posts: 119
Joined: 9-May 10
Member No.: 80499



QUOTE (ozok @ May 24 2013, 18:22) *
That means SoX filters are back.

FYI latest available version of SoX is 14.4.1a which fixes some formats issues:
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....st&p=826812
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 27 2013, 12:33
Post #410





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@Brazil2 thanks for the info.

@henrikk when this happened, did you do encodes over and over? You stopped/finished one and started one without closing TAC?
Go to the top of the page
+Quote Post
henrikk
post May 27 2013, 17:50
Post #411





Group: Members
Posts: 19
Joined: 3-April 13
Member No.: 107505



QUOTE (ozok @ May 27 2013, 06:33) *
@henrikk when this happened, did you do encodes over and over? You stopped/finished one and started one without closing TAC?


I start TA, add 8000+ files in 790+ folders. TA processes them. I click on "Start" and TA starts creating the output folder tree, but it is very slow in doing so.... it takes many 10's of minutes and it never completes. In my case, after about 720 folders, the program crashes with a OutOfMemory exception. By observing the memory usage I can tell you it crashes right at about after using 2GB of memory (I have much more than that in my PC). The memory usage increase constantly while it is creating the folder output structure.

I seems, perhaps(?), there is a memory leak in the routines that create the output folders?

-Henrik
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post May 27 2013, 19:19
Post #412





Group: Members
Posts: 117
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



Requests:
- Ability to disable saving of all logs, not just encoder.
- Save logs in dedicated folder. The "TAudioConverter"-folder gets quite messy at times.. wink.gif
- Ability to choose whether or not you'd like to use x64 versions of encoders. (I would like to use lame x86 even though I have x64 system)
- Support of encoding to higher sample rates than 48khz. 92 and 196 khz is used by some out there, and SOX supports it, right?
- Move Nero location into "Tools\Nero". "Lyric downloader" into Tools folder too.
- Ability to actually write the MP3 vbr value, not just by slider. Same request for: "FdkAAC", "NeroAACEnc", "AC3(FFMpeg)", "MPC",
- Slider for "FhgAACEnc", "QAAC", "OGG" vbr values. Seems like the choice of whether a encoder should have a slider for quality or not, is pretty random.

Bugs:
- The exe's you uploaded after version 0.8.6 keeps the encoder logs, even though I've chosen not to.
- When writing in text fields for vbr quality, only backspace is working, not "delete"-function. (Delete sign in front of marker). Would be super if ctrl-a function could work here to. Try opus vbr if you'd like an example.

New plugins:
- New opus pre-beta: http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....howtopic=101061
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 27 2013, 20:31
Post #413





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@henrikk I don't think it is memory leak, I checked all related variables best I could. I tried to reproduce that problem but TAC failed after around 10 encodes with 8500 files. I'll try to find a solution.

@o-l-a-v great suggestions, thanks.
When you say TAC still keeps logs, do you mean command lines?
I noticed del button not working too but there isn't much I can do about it, it is the nature of the control.
Go to the top of the page
+Quote Post
Brazil2
post May 27 2013, 20:38
Post #414





Group: Members
Posts: 119
Joined: 9-May 10
Member No.: 80499



QUOTE (henrikk @ May 27 2013, 18:50) *
it crashes right at about after using 2GB of memory (I have much more than that in my PC).

2 GB is the upper memory limit a 32-bit process can handle:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/wi...v=vs.85%29.aspx
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post May 27 2013, 21:04
Post #415





Group: Members
Posts: 117
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



QUOTE (ozok @ May 27 2013, 21:31) *
@o-l-a-v great suggestions, thanks.
When you say TAC still keeps logs, do you mean command lines?
I noticed del button not working too but there isn't much I can do about it, it is the nature of the control.

It creates encoder logs (log_encoder1.txt, log_encoder2.txt etc..) even though I've checked "Disable keeping encoder logs".

This post has been edited by o-l-a-v: May 27 2013, 21:05
Go to the top of the page
+Quote Post
henrikk
post May 27 2013, 21:56
Post #416





Group: Members
Posts: 19
Joined: 3-April 13
Member No.: 107505



QUOTE (ozok @ May 27 2013, 14:31) *
@henrikk I don't think it is memory leak, I checked all related variables best I could. I tried to reproduce that problem but TAC failed after around 10 encodes with 8500 files. I'll try to find a solution.


Thanks for looking into this. Are you creating a full folder tree?

- Henrik

Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 27 2013, 22:07
Post #417





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@henrikk yes, I use full folder tree but there aren't many folders. I'll try to make an 64bit build.

@o-l-a-v are you sure these log files aren't left-over from some past encode?
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post May 27 2013, 22:42
Post #418





Group: Members
Posts: 117
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



QUOTE (ozok @ May 27 2013, 23:07) *
@henrikk yes, I use full folder tree but there aren't many folders. I'll try to make an 64bit build.

@o-l-a-v are you sure these log files aren't left-over from some past encode?

I did delete the logs before i started TAC (of course i thought about that wink.gif )
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 27 2013, 22:52
Post #419





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



I broke my Delphi installation while I was trying to get 64bit build (while trying to install 64bit versions of components) so I cannot compile anything. I'll look into these bugs when I got this sorted out.

@o-l-a-v I cannot reproduce it with latest binaries.

This post has been edited by ozok: May 27 2013, 22:53
Go to the top of the page
+Quote Post
henrikk
post May 28 2013, 01:50
Post #420





Group: Members
Posts: 19
Joined: 3-April 13
Member No.: 107505



QUOTE (ozok @ May 27 2013, 16:07) *
@henrikk yes, I use full folder tree but there aren't many folders. I'll try to make an 64bit build.

@o-l-a-v are you sure these log files aren't left-over from some past encode?


Thank you for trying a 64bit build. Another issue.... is there a reason you keep the .wav files in the temp directory until you exit the program? When converting many thousand of files the temp directory will grow to several hundred GB is size and many SSD's cannot handle that volume. I can point to a physical (spinning) drive or network location where I have space, but most users have SSD drives as their OS drive with 120, 240 or 480GB of space and these often cannot handle a 200GB+ temp folder (when they contain other stuff as well). Using a non-SSD temp directory slows things down.

-Henrik
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 28 2013, 11:37
Post #421





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@henrikk actually I had added a feature to delete temp files right after an encoding was done but it didn't seem to work properly and deleted wrong files so I removed it from the binaries I posted here.
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 28 2013, 12:59
Post #422





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



I've managed to get a 64bit build. It is not tested, I didn't change anything in the code.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/9617171/TAC_64.7z you can download archive here. It includes 64bit TAudioConverter.exe and MediaInfo.dll. Copy these to your installition folder.
Go to the top of the page
+Quote Post
henrikk
post May 28 2013, 17:44
Post #423





Group: Members
Posts: 19
Joined: 3-April 13
Member No.: 107505



QUOTE (ozok @ May 28 2013, 06:59) *
I've managed to get a 64bit build. It is not tested, I didn't change anything in the code.


Preliminary indications are this fixes things for me! Awesome job.

I am currently running a test transcoding 8000+ files in 780 or so folders and in the past it would crash when I tried this. With this executable it is running (though not complete at the time of this writing). As an aside, the memory usage jumps to 2.3GB for me and then stays there. Once the actual transcoding begins the memory does not continue to jump. So it appears you are allocating the data structures for the files as you traverse the directory tree creating the output folders? It appears every file requires a quarter meg of internal storage... that does seem quite high, but it works so i am not complaining.

Thanks!!!

- Henrik
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 28 2013, 18:34
Post #424





Group: Members
Posts: 292
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



Actually folders are created while command lines are created, so no information is stored related to them. But many information like encoding paramteres, durations etc are stored on memory. So it makes sense that usage increases during folder creation because it is in paralel with command line creation. Also outputs of encoders are kept on memory.

Edit: If no problem occurs with 64bit version, I'll seperate 32bit and 64bit versions, so installer size will be smaller.

This post has been edited by ozok: May 28 2013, 18:36
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post May 28 2013, 22:50
Post #425





Group: Members
Posts: 117
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



TAudioConverter don't manage to embed album art into Opus-files. Tags are fine. MediaInfo problem?
Go to the top of the page
+Quote Post

29 Pages V  « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 17th April 2014 - 06:08