IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
FLAC 1.1.0 released
X-Fixer
post Feb 4 2003, 16:16
Post #26





Group: Members
Posts: 167
Joined: 18-December 02
From: hell if I know
Member No.: 4129



http://x-fixer.narod.ru/download/in_flac.zip

updated version of winamp2 plug-in. includes some fixes and improvements, as usual.
Go to the top of the page
+Quote Post
Annuka
post Feb 4 2003, 16:24
Post #27





Group: Members
Posts: 333
Joined: 2-February 02
Member No.: 1233



QUOTE (X-Fixer @ Feb 4 2003 - 05:16 PM)
http://x-fixer.narod.ru/download/in_flac.zip

updated version of winamp2 plug-in. includes some fixes and improvements, as usual.

A minor request:

Show bitrate of original wave - this is after all what comes out of my speakers.

Keep up the good work!
Go to the top of the page
+Quote Post
X-Fixer
post Feb 4 2003, 18:27
Post #28





Group: Members
Posts: 167
Joined: 18-December 02
From: hell if I know
Member No.: 4129



you mean show this value in infobox? I'm afraid there's no space left tongue.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
madah
post Feb 5 2003, 20:24
Post #29





Group: Developer
Posts: 202
Joined: 13-February 02
From: Sweden
Member No.: 1318



I think I found a bug in flac, when encoding from stdin:

CODE
flac 1.1.0, Copyright (C) 2000,2001,2002,2003 Josh Coalson
flac comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY.  This is free software, and you are
welcome to redistribute it under certain conditions.  Type `flac' for details.

options: -P 4096 -b 4608 -m -l 8 -q 0 -r 3,3

-: 0% complete, ratio=1,593
-: 0% complete, ratio=0,647
-: 0% complete, ratio=0,628
-: 0% complete, ratio=0,640
-: 0% complete, ratio=0,662
-: 0% complete, ratio=0,678
-: 0% complete, ratio=0,689-: WARNING: unexpected EOF; expected 536870911 samples, got 1852416 samples

-: 0% complete, ratio=0,691


The resulting flac plays fine, but it has 1217 seek points, compared to 4 seek points when encoding directly from .wav.
When looking at metaflac --list, the piped .flac has total samples: 1853626, while the direct encoded one shows total samples: 1853615.

The piped .flac also has a lot of frame_samples=0 which doesn't seem right.

Used lame 3.92 --decode and flac 1.1.0.

The output logs (metaflac --list and stderr) was too large to post, so I zipped it up here
Go to the top of the page
+Quote Post
jcoalson
post Feb 6 2003, 01:29
Post #30


FLAC Developer


Group: Developer
Posts: 1526
Joined: 27-February 02
Member No.: 1408



QUOTE (madah @ Feb 5 2003 - 02:24 PM)
I think I found a bug in flac, when encoding from stdin:
...

Clarification:

1) you were piping in the same wave file?
2) how were you piping it in? a) command.com shell; b) cygwin bash (which version?); c) gui frontend (which?)
3) if a) or b) could you post the two encoding commands you used? (piped and non-piped)

In the meantime I'll take a look

Josh

(edit: disable cursed smileys)

This post has been edited by jcoalson: Feb 6 2003, 01:31
Go to the top of the page
+Quote Post
madah
post Feb 6 2003, 03:16
Post #31





Group: Developer
Posts: 202
Joined: 13-February 02
From: Sweden
Member No.: 1318



I was bug-testing my own frontend (Frontah) but running this under cmd.exe (win2000) yielded the same results:

lame --decode inputfile.mp3 - | flac -o outputfile.flac - 2>stderr.txt

stderr.txt:
CODE
flac 1.1.0, Copyright (C) 2000,2001,2002,2003 Josh Coalson
flac comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY.  This is free software, and you are
welcome to redistribute it under certain conditions.  Type `flac' for details.

options: -P 4096 -b 4608 -m -l 8 -q 0 -r 3,3

-: 0% complete, ratio=1,593
-: 0% complete, ratio=0,647
-: 0% complete, ratio=0,628
-: 0% complete, ratio=0,640
-: 0% complete, ratio=0,662
-: 0% complete, ratio=0,678
-: 0% complete, ratio=0,689-: WARNING: unexpected EOF; expected 536870911 samples, got 1852416 samples

-: 0% complete, ratio=0,691


then trying manually decode to wav:

lame --decode inputfile.mp3
flac inputfile.mp3.wav 2>stderr2.txt

stderr2.txt:
CODE
flac 1.1.0, Copyright (C) 2000,2001,2002,2003 Josh Coalson
flac comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY.  This is free software, and you are
welcome to redistribute it under certain conditions.  Type `flac' for details.

options: -P 4096 -b 4608 -m -l 8 -q 0 -r 3,3

tech1.mp3.wav: 0% complete, ratio=0,408
tech1.mp3.wav: 16% complete, ratio=0,629
tech1.mp3.wav: 32% complete, ratio=0,619
tech1.mp3.wav: 48% complete, ratio=0,634
tech1.mp3.wav: 64% complete, ratio=0,657
tech1.mp3.wav: 80% complete, ratio=0,674
tech1.mp3.wav: 96% complete, ratio=0,686
tech1.mp3.wav: wrote 5100793 bytes, ratio=0,688
Go to the top of the page
+Quote Post
X-Fixer
post Feb 6 2003, 06:18
Post #32





Group: Members
Posts: 167
Joined: 18-December 02
From: hell if I know
Member No.: 4129



question to winamp plug-in users:
currently tag editor has field "comment", but uses tag "description" for it. I think this should be changed. but I don't know should I rename field to "description" or start using tag "comment"?
Go to the top of the page
+Quote Post
Volcano
post Feb 6 2003, 16:06
Post #33





Group: Members (Donating)
Posts: 916
Joined: 30-September 01
From: Berlin, Germany
Member No.: 112



QUOTE
but I don't know should I rename field to "description" or start using tag "comment"?


The lattter. smile.gif All other formats do it that way.
Go to the top of the page
+Quote Post
X-Fixer
post Feb 6 2003, 19:51
Post #34





Group: Members
Posts: 167
Joined: 18-December 02
From: hell if I know
Member No.: 4129



ok, updated version is out.
Go to the top of the page
+Quote Post
jcoalson
post Feb 7 2003, 02:20
Post #35


FLAC Developer


Group: Developer
Posts: 1526
Joined: 27-February 02
Member No.: 1408



QUOTE (madah @ Feb 5 2003 - 09:16 PM)
I was bug-testing my own frontend (Frontah) but running this under cmd.exe (win2000) yielded the same results:

One last request, could you try the same piping command, but include -V also?

lame --decode inputfile.mp3 - | flac -V -o outputfile.flac - 2>stderr.txt

and let me know if you get a verify error? Thanks.

Josh
Go to the top of the page
+Quote Post
madah
post Feb 7 2003, 07:17
Post #36





Group: Developer
Posts: 202
Joined: 13-February 02
From: Sweden
Member No.: 1318



lame --decode inputfile.mp3 - | flac -V -o outputfile.flac - 2>stderr.txt

stderr:
CODE
flac 1.1.0, Copyright (C) 2000,2001,2002,2003 Josh Coalson
flac comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY.  This is free software, and you are
welcome to redistribute it under certain conditions.  Type `flac' for details.

options: -P 4096 -b 4608 -m -l 8 -q 0 -r 3,3 -V

-: 0% complete, ratio=1,593
-: 0% complete, ratio=0,647
-: 0% complete, ratio=0,628
-: 0% complete, ratio=0,640
-: 0% complete, ratio=0,662
-: 0% complete, ratio=0,678
-: 0% complete, ratio=0,689-: WARNING: unexpected EOF; expected 536870911 samples, got 1852416 samples

-: 0% complete, ratio=0,691


The file seems fine, to be absolutely sure:

flac -t outputfile.flac 2>stderr2.txt
CODE
flac 1.1.0, Copyright (C) 2000,2001,2002,2003 Josh Coalson
flac comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY.  This is free software, and you are
welcome to redistribute it under certain conditions.  Type `flac' for details.


outputfile.flac: testing, 16% complete
outputfile.flac: testing, 32% complete
outputfile.flac: testing, 48% complete
outputfile.flac: testing, 64% complete
outputfile.flac: testing, 80% complete
outputfile.flac: testing, 95% complete
outputfile.flac: testing, 100% complete
outputfile.flac: ok                    


It's just that it has a large amount of seek points.
Go to the top of the page
+Quote Post
X-Fixer
post Feb 7 2003, 08:26
Post #37





Group: Members
Posts: 167
Joined: 18-December 02
From: hell if I know
Member No.: 4129



Josh (just to be sure), since we're talking about Windows, are you sure you set stdin and stdout modes to binary?
Go to the top of the page
+Quote Post
jcoalson
post Feb 7 2003, 20:52
Post #38


FLAC Developer


Group: Developer
Posts: 1526
Joined: 27-February 02
Member No.: 1408



QUOTE (madah @ Feb 7 2003 - 01:17 AM)
lame --decode inputfile.mp3 - | flac -V -o outputfile.flac - 2>stderr.txt

...

The file seems fine, to be absolutely sure:

flac -t outputfile.flac 2>stderr2.txt

...

It's just that it has a large amount of seek points.


OK, thanks. I'll try to reproduce it.

QUOTE (X-Fixer @ Feb 7 2003 - 02:26 AM)
Josh (just to be sure), since we're talking about Windows, are you sure you set stdin and stdout modes to binary?


Yep, that was fixed some time ago. It worked for me when I tested it in command.com, but for some reason it does not work with my (old) version of cygwin bash. But if I don't explicitly set the file mode, it works in bash but not in command.com. Maybe a newer version of cygwin would work.

I don't think have a cmd.exe to test with; my old windows box is NT4 SP5.

Josh
Go to the top of the page
+Quote Post
X-Fixer
post Feb 10 2003, 12:24
Post #39





Group: Members
Posts: 167
Joined: 18-December 02
From: hell if I know
Member No.: 4129



QUOTE (jcoalson @ Feb 8 2003 - 02:52 AM)
I don't think have a cmd.exe to test with; my old windows box is NT4 SP5.

well... my NT4 SP6.1 has cmd.exe, so I guess, your should have too. otherwise, I can send you cmd.exe from win2k - it seems to work fine under NT4.
Go to the top of the page
+Quote Post
CiTay
post Feb 10 2003, 14:42
Post #40


Administrator


Group: Admin
Posts: 2377
Joined: 22-September 01
Member No.: 3



Is there a switch to show the compression speed (x * realtime)? If not, i hereby request this feature. wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
fairway
post Feb 10 2003, 17:10
Post #41





Group: Members
Posts: 81
Joined: 4-July 02
Member No.: 2477



Did you already think about implementing file splitting in several tracks when a cue sheet is found? I believe there was a plugin for winamp called mp3cue, so you might just ask the author how it is done. After all that cddb can be used for artists/tracks.
Go to the top of the page
+Quote Post
X-Fixer
post Feb 11 2003, 05:36
Post #42





Group: Members
Posts: 167
Joined: 18-December 02
From: hell if I know
Member No.: 4129



mp3cue uses a different approach (not usable from input plug-in) - it creates it's own playlist window, instead of using standard one. that's not what I want.

in fact, the only problem is to add entries to winamp playlist. I don't know an easy way of doing this.

edit: may be someone can ask the author of mp3cue to add support for flac? it seems to be not too hard wink.gif

This post has been edited by X-Fixer: Feb 11 2003, 05:38
Go to the top of the page
+Quote Post
Volcano
post Feb 11 2003, 10:46
Post #43





Group: Members (Donating)
Posts: 916
Joined: 30-September 01
From: Berlin, Germany
Member No.: 112



QUOTE (X-Fixer @ Feb 11 2003 - 05:36 AM)
may be someone can ask the author of mp3cue to add support for flac? it seems to be not too hard wink.gif

It already works with any audio format. See this thread for more information. smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
X-Fixer
post Feb 12 2003, 05:58
Post #44





Group: Members
Posts: 167
Joined: 18-December 02
From: hell if I know
Member No.: 4129



but it only works with external cue file, not with cuesheet metadata in flac file. doesn't it?
Go to the top of the page
+Quote Post
Sachankara
post Feb 12 2003, 07:45
Post #45





Group: Members
Posts: 336
Joined: 27-December 01
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 780



jcoalson,

How about allowing UTF-8 input via the command line encoder which can then be converted into Unicode by FLAC itself? I find it much more simple to pass UTF-8 formated text to a console application than trying to pass Unicode code. Or perhaps it's just me? huh.gif

(Something like --utf-8 could be used to tell FLAC that the text passed to it will be in UTF-8 format...)

This post has been edited by Sachankara: Feb 12 2003, 07:46
Go to the top of the page
+Quote Post
LordofStars
post Feb 12 2003, 21:37
Post #46





Group: Members
Posts: 353
Joined: 28-April 02
Member No.: 1894



Xfixer to add files to the playlist why not use the enque to winamp function? Just use the same switches the shortcut passes to the exe file when you use the right click menu.


--------------------
r3mix zealot.
Go to the top of the page
+Quote Post
X-Fixer
post Feb 13 2003, 10:25
Post #47





Group: Members
Posts: 167
Joined: 18-December 02
From: hell if I know
Member No.: 4129



this is the only way I know (though I think there's an undocummented function for it, like the one for deleting entries from playlist). the main problem with it, is that files will be added to the end of playlist, instead of original entry location.
Go to the top of the page
+Quote Post
LordofStars
post Feb 13 2003, 20:37
Post #48





Group: Members
Posts: 353
Joined: 28-April 02
Member No.: 1894



yeah it does appear as a problem but if people added one cue sheet then split it then added the next sheet it should work right? Somewhat tedious but they would only have to do it once.


--------------------
r3mix zealot.
Go to the top of the page
+Quote Post
RenneCt
post Apr 2 2003, 15:50
Post #49





Group: Members
Posts: 9
Joined: 23-December 02
Member No.: 4213



the plug-in has very low task priority, so i can't play games and listen to music sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
X-Fixer
post Apr 4 2003, 04:54
Post #50





Group: Members
Posts: 167
Joined: 18-December 02
From: hell if I know
Member No.: 4129



[FAQ] http://x-fixer.narod.ru/download/in_flac.zip

this one has priority slider in config
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th April 2014 - 14:44